Mediji objavili imena nekih od elitnih prostitutki u Hrvatskoj

Prije tačno sedam godina na Općinskom kaznenom sudu donesene su presude u slučaju organiziranja elitne prostitucije. Nebojša Perunović zvani Pančo, prije toga u javnosti poznat kao maser u brojnim našim klubovima i reprezentacijama, dobio je dvije godine zatvora, uslovno  pet godina i morao vratiti protupravnu imovinsku korist od 100.000 kuna, a Sara Sikirić je dobila šest mjeseci zatvora, uvjetno dvije godine. Njoj se oduzimalo 25.500 kuna, piše Jutarnji list.

Ubrzo nakon toga ovaj sudski slučaj koji je punio novinske stupce, pao je u zaborav. Danas je ponovno u žiži medijskog interesa nakon što je Nacional u novom broju otkrio detalje službenog policijskog spisa iz istrage o elitnoj prostituciji u okviru koje su kriminalnom miljeu otkrivane informacije da su protiv njih pokrenute istrage. Informacije im je, prema dosjeu, dojavio ondašnji zamjenik glavnog direktora policije, a današnji potpredsjednik Sabora Milijan Brkić.

Policija je osumnjičene u seks aferi usitinu dugo nadzirala, prisluškivala telefonske razgovore i snimala aktere u akciji. Ali, uz razgovore o angažiranju djevojaka za pružanje seksulanih usluga, snimljeni su i razgovori iz koji se jasno dade zaključiti da su mjere u jednom trenutku “probijene” odnosno da su nadzirane osobe saznale da ih se prisluškuje.

Podsjetimo, kada je razotkrivena afera najvećeg lanca elitne prostitucije u Hrvatskoj, mediji su pisali kako su navodno akteri u elitnoj prostituciji bile i brojne osobe iz javnog života. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a javnost nikada nije saznala detalje i imena osoba povezanih sa seks skandalom. Isplivalo je tek nekoliko imena.

Advokatica Sare Sikirić, Jadranka Sloković od suca je zatražila i dobila izuzeće javnosti jer bi, kako je tada objasnila, činjenice tokom sudskog postupka uvelike zadirale u osobni život okrivljenika i predloženih svjedoka – od bivših ministara i članova prethodne Vlade, uglednih svjetskih sportaša, aktualnih gradonačelnika, bivših sudaca Općinskih i Županijskih sudaca, jednog aktualnog suca Županijskog suda, nekoliko predstavnika DORH-a…

Tako su seksualne usluge po cijeni od 500 eura naviše pružale i djevojke poznate široj javnosti. Izrijekom su se spominjala imena Simone Gotovac, Maje Morales, Isabelle Kim Popović, kao i samih optuženica Sare Sikirić i Marike Tomljanović-Kiprijanovski, protiv koje se vodio razdvojeni postupak, te još nekoliko starleta.

Prostitucija se odvijala u prostorijama salona za masažu Perunovićeva kluba, ali i u hotelima, stanovima, na jahtama. Uz Perunovićevo posredovanje, a ponekad i bez njega, djevojke su odlazile na lokacije po željama klijenata. Polovica ili trećina zarade je išla Perunoviću. Sve se odvijalo na dobrovoljnoj bazi, što su tijekom ispitivanja posvjedočile i određene pružateljice usluga.

– U augustu prošle godine Perunović me uputio na jednu jahtu u Split, u marinu kod hotela Lav. Tamo je bila i jedna Aleks, stara oko 25 godina, a došle su i još dvije djevojke. Bile smo tamo dvije noći i jedan dan. Dobila sam 1500 eura, a 500 dala Perunoviću. Nije me tražio konkretan iznos nego je rekao ‘daj mi koliko daš’ – ispričala je istražiteljima jedna “maserka”, koja je radila i u Perunovićevu klubu.

Austrijski poduzetnici, bogati Rusi, imućni poslovnjaci koji su u privatnom avionu dolazili s Ibize na Jadran radi seksa sa starletama i kvazi manekenkama. Sve je to zabilježila hrvatska policija tokom akcije razbijanja elitne prostitucije. Ime proslavljenog košarkaša Tonija Kukoča također se pojavilo vezano za ovaj skandal.

– U hotelu sam imala seksualni odnos s Kukočem koji mi je platio 500 eura – ispričala je jedna starleta. Ona tvrdi kako je njihov susret dogovorio Perunović, a prema njenim riječima, Kukoč joj nije htio platiti troškove puta do hotela u Poreču gdje su se našli, jer je već dogovorio konkretnu cijenu za konkretne usluge.

Kako su prije sedam godina naveli njegovi prijatelji, Kukoč je pribrano primio vijest o upletenosti u seks skandal te je čvrst u stavu kako nije kriv. Iskaz policiji tada je dala i Simona Mijoković, tada Simona Gotovac.

– Bila sam prisiljena surađivati a Pančom. Tačno je da su me on i još neki ljudi nudili raznim biznismenima, slali na večere i nagovarali na štošta, ali nisam bila prostitutka koja je spavala s klijentima na noć za sto ili više eura. To su laži. Priznajem da sam bila naivna, sad ću vjerojatno ispasti i glupa, ali bila sam potpuno sama i željela sam pronaći nekog uspješnog muškarca koji bi me zavolio kakva jesam. Umjesto idealne ljubavi, doživjela sam košmar iz kojeg ne mogu pobjeći već danima, izjavila je tada Simona.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *