U O.Š. Drežnica se obilježava Mjesec knjige

Volonterski tim Osnovne škole “Drežnica” Mjesec knjige obilježava  projektom “Mala i velika volonterska srca spojena ljubavlju prema knjizi”.

Danas su  ugostili  bosanskohercegovačku pjesnikinju i autoricu Sanelu Kuko.
Kuko je s djecom razgovarala o kulturi i komunikaciji kulturom. Čitala im je noviju poeziju i onu koja je objavljena u zbirci „Priča, ja i gorki badem“, razgovarala o posebnosti ljudske komunikacije i umijeću umjetnika da jedno iskustvo, historijski događaj, neku sudbinu ili emociju pretoči u riječi, koje će u različitim spojevima dati nova značenja.

Direktorica škole Fatima Lalić, je poželjela dobrodošlicu gošći.
Druženje su moderirale volonterke Naida Alić, Alma Mezić i Belma Macić.

„Na druženju sa autoricom Sanelom Kuko ugostili smo i članove literarno-recitatorske sekcije Područnog odjeljenja Gornja Drežnica. Svi smo oduševljeni ovim druženjem koje ćemo pamtiti po prelijepim uspomenama i novim znanjima“, izjavila je Naida Alić, volonterka i moderatorica ove aktivnosti.

O svom iskustvu s djecom u Osnovnoj školi „Drežnica“ autorica je rekla: „Presretna sam da sam dobila poziv da posjetim školu i razgovaram sa djecom. Bilo mi je vrlo emotivno kako su djeca prihvatila i razgovor i kako su vrlo visprena u komentarima i zrela, jer smo razgovarali i o teškim temama poput rata i pisanja u ratu. Rat je period kada skupljamo iskustvo za riječ koja će se roditi možda tek za deset ili trideset godina. Ono što me je dovelo u školu je ljubav prema djeci, prema obrazovanju, prema književnosti. Moja pourka djeci je da rade iz srca i s ljubavlju. Ljubav će uvijek naći plodno tlo za svoj rast“, istakla je Kuko.

Volonterski tim Osnovne škole “Drežnica” autorici je uručio zahvalnicu za nesebičan doprinos u realizaciji projekta “Mala i velika volonterska srca spojena ljubavlju prema knjizi”, a Kuko je volonterima pokonila knjige s autogramom.

Već za ponedjeljak je najavljeno novo književno druženje.
Projekat “Mala i velika volonterska srca spojena ljubavlju prema knjizi” u Osnovnoj školi „Drežnica” odvija se pod rukovodstvom koordinatorice Edite Kevro, profesorice bosanskog jezika i književnosti, a realiziraju ga članice dodatne nastave iz bosanskog jezika i književnosti.

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *