Sedam savjeta za koje nikad niste čuli

Ako ste i čuli neki od ovih savjeta za lijepu kožu, možda niste povjerovali.

Mnogo je načina na koje možete učiniti kožu mladom i svježom. Osim redovite njege, skidanja šminke, zdrave prehrane i unošenja mnogo tekućine u organizam, postoji još niz sitnica na koje trebate pripaziti. Otkrivamo vam neke beauty savjete za lijepu kožu koje vjerojatno niste čuli.

1. Ne pij vodu iz boce!

Pijte vodu i organizam će vam biti zahvalan. Taj savjet itekako je na mjestu, ali… Pijenje iz boce pravi bore oko vaših usta vidljivijima zbog načina na koji napućite usta kad pijete iz tako uskog otvora. Zato pijte vodu samo iz čaše.

2. Zašto san šteti tenu?

Vjerovali ili ne, na licu vam se može prepoznati na kojoj strani spavate. Naime tkanina s jastučnica pritisnuta na lice može uzrokovati nastajanje tankih linija na licu, a kako biste to izbjegli, najbolje je da spavate na leđima ili da investirate u mekane jastučnice od svile ili satena koji će gladiti vašu kožu.

3. I dnevni losioni pomažu u njezi!

Čak i one male tube krema koje dobijete u hotelskim sobama hrane vašu kožu. Bilo kakvo vlaženje kože dobro će joj doći jer to usporava starenje. Jako je važno hidratizirati područje kože nakon operacija i hirurških zahvata. Osim toga, sunce je dovoljno isušuje, a dnevni losioni sadrže glicerin, shea maslac i druge sastojke za hidratizaciju.

4. Opustite se dok vježbate

Kad u teretani ili na aerobiku uočite žene koje prilikom vježbanja prave grimase, znajte da je to pogrešno. Naime, za vrijeme vježbanja kod mnogih osoba javljaju se grčevi vilice i vrata, bilo da pokušavaju dignuti određenu težinu, bilo da trče po pokretnoj traci. No, zbog te popratne pojave vježbanja mišići vrata i lica mogu olabaviti pa ćete imati čvrsta bedra, ali opušteno lice. Stoga se opustite dok vježbate.

 5. Uvijek i svuda je sunce

I nakon 17 sati, kad se vraćate s posla, kad sjedite u tramvaju, automobilu, u hladu terase, sunce vam šteti. Zato uvijek i svuda i bez obzira na vrijeme, 365 dana u godini, nosite kreme sa zaštitnim faktorom. Ne mogu vam štetiti, ali će vas sigurno zaštititi.

6. Klonite se direktnog izvora topline

Ne šteti samo sunce vašoj koži. Možda za vrijeme hladnih dana želite sjediti pored kamina i uživati u toplini, no odmaknite se bar metar, jer vrućina može uzrokovati crvenilo te uništiti kolagen.

7. Kupanje u mlijeku. Zašto ne?

Mliječna kiselina prirodni je omekšivač kože. Da bi vam koža ruku i stopala postala mekša, u posudu ulijte mlijeko, umočite ih i neka uživaju u prirodnom tretmanu. Osim toga, u kadu punu tople vode stavite nekoliko kašika mlijeka te dodajte kašičicu meda za antibakterijski efekt. Vrijedi probati.

 « (Previous News)Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *