Apple objavio listu najpopularnijih aplikacija u 2018. godini

Aplikacija YouTube je na prvom mjestu te je nadmašila snažne rivale kao što su Facebook, Instagram, Snapchat i druge. Prošle godine je YouTube bio na trećem mjestu iza aplikacija Bitmoji i Snapchat. Ipak, ove godine je Snapchat pao na treće mjesto, a Bitmoji čak na šesto, dok se Instagram popeo na drugo mjesto.

Među 20 najpopularnijih besplatnih aplikacija u 2018. godini su YouTube, Instagram, Snapchat, Messenger, Facebook, Bitmoji, Netflix, Google Maps, Gmail, Spotify Music, Amazon, Uber, WhatsApp Messenger, Pandora, Wish, TikTok, CashApp, Google Photos, Google Chrome i Twitter.

Iznenađenja na listi nema mnogo, ali je ipak uočljivo da je YouTube popularniji od Instagrama i Snapchata te da je postao aplikacija s kojom se aplikacije društvenih mreža moraju ozbiljno takmičiti. Ranije ove godine je provedena anketa čiji su rezultati pokazali da je YouTube najpopularnija aplikacija među tinejdžerima.

Kada je riječ o aplikacijama koje se plaćaju, one koje su namijenjene fotografijama su u vrhu, a prvo mjesto već drugu godinu zaredom zauzima Facetune. Na drugom je mjestu aplikacija za specijalne efekte pod nazivom Kirakira+.

Apple je objavio i listu 20 najpopularnijih besplatnih igara, a čine je Fortnite, Helix Jump, Rise Up, PUBG Mobile, Hole.io, Love Balls, Snake VS Block, Rules of Survival, ROBLOX, Dune!, Subway Surfers, Episode, Word Link, Toon Blast, Color Road!, HQ Trivia, Twisty Road!, 8 Ball Pool, Kick the Buddy i Sniper 3D Assassin: Gun Games.

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *