Ilma Karahmet pobijedila u finalu RTL-ovog showa “Zvijezde”

Ilma Karahmet, djevojka koja je postala regionalno poznata nakon učešća u “X Factoru” prije pet godina, pobjednica je muzičkog showa “Zvijezde” koji se emitovao na hrvatskoj televiziji RTL.

Zanimljivo je da je uoči večerašnjeg finala, portal Index.hr objavio svoju anketu u kojoj je Ilma osvojila ubjedljivo najviše glasova čitatelja.

“Ako se ukus žirija showa Zvijezde slaže s ukusom čitatelja Indexa, u showu će pobijediti Ilma Karahmet, koja je odavno očarala Balkan”, napisali su novinari Indexa i objavili rezultate ankete prema kojima je Ilma dobila čak 44 posto glasova.

Žiri je 18-godišnju Ilmu Karahmet proglasio novom pjevačkom zvijezdom i dobitnicom novčane nagrade od 100 hiljada kuna.

Ilma je prvo otpjevala pjesmu Christine Aguliere Hurt, nakon koje je cijeli žiri ustao, a Nina Badrić i Andrea Andrassy su se i rasplakale. Za svoju je izvedbu dobila maksimalnih 25 bodova od petočlanog žirija kojeg su, pored navedenih dama, još činili Jacques Houdek, Tonči Huljić i Petar Grašo.

Jedna od pjesama koje je Ilma večeras izvela bila je i Molitva Marije Šerifović, koju je izvela sa svojim mentorom Jacquesom.

“Jako sam sretan zbog tebe i čestitam ti od srca”, rekao joj je mentor Jacques zagrlivši je, a Ilma je zapjevala još jednom i raznježila sve prisutne svojom prekrasnom izvedbom, dokazavši da je uistinu prava zvijezda.

Ilma je, između ostalih, pjevala i legendarnu pjesmu Marije Šerifović kojom je pobijedila na Eurosongu, “Molitva”, a izvela ju je tokom showa s mentorom Jacquesom.

“Jacques prijatelju, samo da znaš da ste Ilma i ti pokidali ‘Molitvu’!”, poručila je Marija u svom Instagram storyu, a kasnije je objavila i čestitku.

“Hrabra Ilma Karahmet je večeras pjevala ‘Molitvu’ i pobijedila! Čestitam. Jacques, i dalje tvrdim da si najbolji pjevač koji hoda ovim prostorima! Bravo!”, napisala je, a on joj se zahvalio.

Svojim spektakularnim nastupima tokom čitave sezone talentirana 18-godišnjakinja iz Kiseljaka iz Bosne i Hercegovine potpuno je osvojila žiri i gledatelje te ponijela laskavu titulu nove RTL-ove zvijezde, kao i novčanu nagradu u iznosu od sto hiljada kuna. Njena iskrena emocija i snažna interpretacija uvijek su iznova oduševljavali članove žirija, pa ju je Nina tako usporedila s divom Terezom Kesovijom, a njen potpis u glasu s onim Kemala Montena.

U Hrvatskoj razočarani pobjedom Ilme: “Sramota da nije pobijedio u vlastitoj državi”

“Roko je pobijedio u Srbiji kao Hrvat sad je Bosanka kod nas i gdje je tu problem žena je zaslužila pobjedu”

Čini se da svaki show svojim završetkom uspijeva podijeliti Hrvate.

Nakon što su se ispuhali oko Supertalenta (ali i Gospodina Savršenog), finale Zvijezda neke je oduševilo, dok su drugi ostali razočarani. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, pobjednici Ilmi Karahmet najveća je konkurencija između preostala četiri finalista bio Splićanin Roko Blažević.

“Roko dušo od srca sam ti željela pobjedu jer si je ti zaslužio, pjevao si božanski, emotivno… no kao po običaju najbolji ne pobjeđuju?! No bit ćeš ti velika zvijezda jer si NAJBOLJI”, poručili su mu.

“Bravo Roko… Svi znamo da si ti pobjednik, bez obzira… Izgleda da po drugi put naš krasni prekrasni žiri ne vidi u tebi zvijezdu. Imaš ti pravo.. Odi van lijepe naše.. Tamo ćeš bit cijenjen… Roko pobjednik”, dodali su drugi.

“Bravo Roko!!! Čestitke za Ilmu, odlično pjeva, ali nije zvijezda! Nema scenski nastup zvijezde! Roko i odlično pjeva i ima scenski nastup, svoj je i pjeva na svoj način i on je zvijezda i zato bit će velika zvijezda! Vi ne birate ko zna da pjeva, nego i ko je zvijezda na sceni! Roko je od prvog nastupa nastupio kao zvijezda, konstantno je bio zvijezda ! Dečko ima harizmu, svoj stil i za mene je on pobjednik. Bravo Roko”, poručuju treći.

Bilo je i onih koji bi mu pobjedu dali odmah samo zato što je iz Hrvatske. Ironično je što je Roko pobjednik Pinkovih zvjezdica koje su se snimale i emitirale u Srbiji pa bi takvom logikom ostao bez te pobjede.

“Roko, najbolji si, za mnoge si ti pobjednik, samo eto živimo gdje živimo, sramota za žiri, rtl, posebice Huljića koji je Splićanin da dečko u vlastitoj državi s takvim talentom i glasom ne bude proglašen Zvijezdom. SRAMOTA”, poručila je jedna gledateljica.

“To je odlika nas Hrvata, daj drugom samo ne svome… žalosni ste”, dodali su drugi.

Nekima su takvi pogledi na takmičenje već dosadili.

“Joj daj naporni ste s tim ko će koga nego svoj svoga… očito nisu gledali odakle ko dolazi nego kako ko piva.. Roko je odličan pivač i bija je moj favorit al brate ovo kako je Ilma otpivala C. Dion je vrhunski”, poručila je jedna gledateljica.

“Roko je pobijedio u Srbiji kao Hrvat sad je Bosanka kod nas i gdje je tu problem žena je zaslužila pobjedu”, dodala je druga.

“Nije važno ko je i odakle je. Svi smo mi bili nekada iz jedne zemlje koja se zvala Jugoslavija i sve dobro razumijemo i pričamo tako reći istim jezikom. Ja ne mogu da shvatim da ljudi još uvijek sve gledaju na nacionalnoj osnovi. I u Srbiji svaki put na grandu odnese pobjedu Bosanac. Znači ne gleda se to, nego ko je rođen za taj posao. Samo lupate bez veze i presipate iz šupljeg u prazno”.

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *