Bakir, Dragan i Milorad

Dodik ne priznaje snijeg u aprilu a Bakir traži da se preispita odakle je snijeg došao

Predsjednik RS Milorad Dodik je za PTPC objasnio, kako on ne priznaje snijeg koji pada u aprilu, dok je Bakir Izetbegović zatražio od nadležnih organa da se preispita odakle je snijeg stigao, a Dragan Čović sumnja da je ovo još jedan dokaz o ugroženosti Hrvata u Federaciji BiH.

Milorad Dodik je potvrdio da njemu neće biti problem priznati da u cijeloj BiH pada snijeg, ali samo ako to Srbi iz Republike Srpske putem referenduma odobre, a ne zato što meteorolozi iz Sarajeva tvrde da pada snijeg, što je prema Dodikovom mišljenju još jedna vrsta provokacije koja dolazi iz Sarajeva sa namjerom da oslabe institucije RS-a.

Bakir Izetbegović je preko FACE TV-a upozorio Bošnjake da ne treba žuriti sa ocijenama da je snijeg pao, već da treba uz pomoć sabura sačekati dok se ne oformi neovisna komisija sastavljena od stranaca koji će objektivno preispitati trenutne vremenske prilike u BiH.

Dragan Čović je za HRT1 dao kratku izjavu u kojoj optužuje antievropske snage iz BiH da ovakvim naglim promjenama pokušavaju natjerati Hrvate iz BiH da odu u toplije krajeve Hrvatske.

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *