Džejla Ramović iz Goražda pobjednica je “Zvezda Granda”

Ovo nije Džejlina jedina kruna kojom se okitila, pobijedila je svojevremeno u takmičarskom šouu “Neki novi klinci”, ali je svoje police odlučila okititi s još priznanja.

– Ovo je veliki uspjeh, dupla kruna i jedva čekam da stavim ovu statuu pored one prve. Ovo je bilo malo euforičnije jer je ovo drugi nivo – rekla je Džejla.

Marija Šerifović je bila njen mentor, koja joj je, osim izbora pjesme, pomogla izabrati i kreaciju koju je nosila u finalu.

– Uvijek nam je govorila da, kada izađemo na scenu, to bude kao da je posljednji put, da damo sve od sebe – rekla je Džejla.

Sa samo sedamnaest godina uspjela je glasom zavesti sve u regionu, a u tome su joj pomogle “Zvezde Granda”. Nije bilo lako ostalim finalistima da joj izađu na crtu jer imala je i stas i glas.

Kaže da o pobjedi nije maštala te da je bila i ostat će samo djevojka iz kraja.

– U Goraždu sam kao sva druga djeca, idem u školu. Ja sam dijete, cilj mi je da završim srednju školu pa da upišem Ekonomski fakultet. Težim ka tome da se, uporedo s muzikom, i obrazujem, pa da jednog dana budem menadžer sama sebi – kroz osmijeh je rekla Džejla.

U ovu sezonu je ušla sa 16 godina, a za 17. rođendan mentorica Marija joj je priredila iznenađenje kada je u njenu sobu ušla s tortom i svjećicama. Uz želju da ostane dijete u duši i sanja velike snove, “razredna” je oduševila mladu takmičarku. Ipak, najbolji savjet koji joj je dala je citat koji je Džejlu vodio kroz cijelo takmičenje:

– Pjevaj tako da ti bude lijepo i da žiri bude sramota da ti ne daju glas.

Svoju borbenost nikada nije krila, a naslijedila ju je, kako kaže, od majke.

– Moja mama je cijeli život bila borac. Nikada nije pristajala na manje od onog što je zaslužila, pa neću ni ja.

 

 

 

 

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *