Kako more liječi

Plivanje u morskoj vodi ima efekat kupanja u čudotvornom koktelu mineralnih soli.

Za jačanje organizma

Morska voda pročišćava kožu i disajne puteve, jača odbrambene mehanizme, masira mišiće i vraća im čvrstinu. Istovremeno ona djeluje kao prirodni aerosol za nos i grlo. Tokom boravka na moru stručnjaci savjetuju da odvojite svakoga dana najmanje 20 minuta za šetnju uz morsku obalu, po mogućnosti u ranim jutarnjim satima ili pred zalazak sunca. U vazduhu koji tada udišete nalaze se čestice morske vode, koje kao najprirodniji inhalator pročišćavaju disajne puteve, piše “Stil Kurir“.

Ne trčite pod tuš

Ako imate sreće da odmor provodite u manjem mjestu na obali mora, gdje voda i vazduh nisu zagađeni, pošto izađete iz vode, nemojte odmah da trčite pod tuš sa slatkom vodom. Sačekajte da se osušite na suncu: mineralne soli iz morske vode dezinfikuju, čiste i jačaju vašu kožu, a bubuljice i akne za nekoliko dana nestaju.

Vježbe u vodi

Zanimljivo je da jedna vežba u moru ima isti efekat kao 12 vježbi na suhom. Morska voda djeluje poput sprave za vježbanje, jer stvara otpor i maksimalno angažuje mišiće. Kretanjem kroz vodu trošite sedam kalorija u minuti, stimulišete cirkulaciju i jačate zidove vena. Ukoliko želite da se oslobodite celulita, svakodnevno plivajte ili hodajte u vodi do grudi, najmanje 40 minuta (20 minuta ujutro i 20 minuta uveče).

 (Next News) »Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *