Kako odstraniti mrlje od kamenca

Ako ste mislili da se tvrdokornih mrlja od kamenca možete riješiti samo uz pomoć sredstva punog kemikalija, varate se. Vaša kupaonica i kuhinja mogu potpuno zablistati uz sto posto prirodno sredstvo protiv kamenca koje će ukloniti kamenac sa slavina, sudopera, iz wc školjke i tuš kabine ili kade.
Tijekom vremena kamenac, naslage od tvrde vode, prljavština i minerali iz vode nakupljaju se u sudoperu i na slavinama i tvore bijeli talog. Kako bismo se svega toga riješili, često posežemo za sredstvima protiv kamenca koji posao ne obave kako treba.
Razočarani, ne vjerujemo da nam je rješenje pod nosom. Naime, sve navedene ružne naslage možete ukloniti uz prirodno sredstvo protiv kamenca na bazi alkoholnog octa. Osim što djeluje i protiv najtvrdokornijih mrlja, ovo sredstvo ne djeluje štetno za okoliš pa je i odlično rješenje ako želite učiniti nešto više za očuvanje prirode.
Sastojci za prirodno sredstvo protiv kamenca
alkoholni ocat
krpa
spužvica za suđe
Postupak
Uzmite suhu krpu i dobro obrišite područje koje ćete tretirati protiv kamenca. Ne bi smjelo ostati niti malo vode.
Ulijte alkoholni ocat u posudicu i u njega namočite krpicu. Krpu položite na mjesto pogođeno kamencom pa je još dodatno prelijte alkoholnim octom.
Ostavite krpu natopljenu kamencom da odstoji sat vremena, a nakon toga je odložite te spužvicom za pranje posuđa dodatno istrljajte kako biste uklonili svu nečistoću.
Možete upotrijebiti i grublju stranu spužvice, a jedino je bitno da ona ne bude nova jer biste tako mogli oštetiti čelik. Preporučuje se da koristite već istrošenu spužvicu.
Ako su područja na kojima se nakupio kamenac njime jako pogođena, morat ćete postupak i ponoviti.
Alkoholni ocat zbog svoje velike kiselosti brzo i jednostavno otapa sve tvrde minerale kao što je kalcij, a koji se nalaze u vodi. Uz alkoholni ocat i malo vašeg truda i strpljenja, sudoper i slavine će vratiti nekadašnji sjaj i izgledat će kao da ste ih netom kupili.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *