Politika vs Rock ‘n’ Roll

Probudila me migrena. Izazvana nedoumicom politika vs Rock ‘n’ Roll . Soba mi je godinama bila ukrašena uokvirenim posterima Stonsa, Bitlisa, Cepelina i.t.d. Sve sam poskidao i stavi slike omiljenih političara. Kada se probudim više me ne plaši drogirani Keith Richards već me umiruje počešljana glava omiljenog političara.
Ramo je odnio na buvljak sve ploče i kasete. Ako šta proda, proda, ako ne halal mu bilo. Police mi krase DVD izdanja s predizbornih kampanja. Tu su i kratki govori sa TV dnevnika, gostovanja u emisijama i razni drugi nastupi mojih miljenika u medijima. Snimljeni hronološki složeni krase regal i police u obadvije moje sobe.
Kupujem Avaz i Oslobođenje. Kada pročitam izrežem sličice i članke mojih najmilijih, pa polijepim u teku kupljenu baš za to. Ispod napišem svoje impresije i nacrtam palac, kao lajk.
Aktivan sam i na društvenim mrežama. FB, Twitter, Instagram, sve …. Dajem podršku, lajkam, lijepim stikove. Veliki sam fan i znam da im moja podrška znači. Ja to osjećam.
Živim kroz njih. Kad večeraju sa nekim stranim zvaničnikom osjetim da sam sit, ja tad preskočim večeru. Kad putuju po svijetu, kao da i ja putujem. Čak imam i Jet lag.
Kada oni prime platu nije kao da sam ja primio, ali ne treba biti zavidan.
Odakle onda ta migrena? Kao da mi nešto fali. A fali mi to što su mi davali oni čupavi, drogirani i neuredni. Osjećaj da sam i ja živ. Da i ja mogu da budem buntovnik, da mislim svojom glavom i živim svoj život….
U odjelima s kravatom i lijepim frizurama ukrasili su svoja nasmijana lica naši političari. Ne drogiraju se, ne piju (većina njih), vjernici, okruženi svojim porodicama donose neimaštinu, siromaštvo, strah od rata….
Reorganizacija….. Rock ‘n’ Roll for ever… zovem Ramu, valjda će neko hitjeti kupiti ove predizborne postere i DVD kampanje….


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *