U japanskom gradu Fukuoka spavanje u hotelu plaćate samo dolar, uz jedan uslov

Sada gosti Asahi Ryokan hotela plaćaju prenoćište samo jedan dolar, ali pod jednim uvjetom: da vaš kompletan boravak u sobi ovog hotela bude snimljen i objavljen na internetu. Na ovaj način, Inoue je privukao pažnju, a ljudi željni nečeg novog odmah su prihvatili igru.
Ipak postoje ograničenja u načinu rada live streaminga. Inoue je objasnio novinaru CNN Travela da se snima samo video zapis bez tona i zvuka kako bi gosti imali određenu dozu privatnosti. Također gosti mogu isključiti svjetlo kada završe s dnevnim aktivnostima, a kamera u kupatilu nema.
“Ovo je veoma stari ryokan i nalazi se na jeftinijoj strani gradi zbog toga mi je trebalo nešto novo, neka dodatna vrijednost o kojoj će svi pričati. Osim toga mladi danas ne brinu toliko o privatnosti”, kazao je Inoue.

Do sada je četvero gostiju prihvatilo ovu ponudu. Iako sobe od dolar ne mogu doprinijeti njegovoj zaradi on se nada da će njegov YouTube kanal koji se zove One Dollar Hotel, a koji je do sada prešao hiljadu pretplatnika, uskoro skupiti 4.000 sati pregleda pa će na njemu moći postavljati oglase i unovčavati ga.

Također na zidovima hotela postoje znakovi koji podsjećaju goste da se snimaju kako bi bili što interesantniji gostima.

Osim prilike da hiljade stranaca gledaju vaš boravak u Fukuoki, ne zaboravite da je CNN stavio Fukuoku kao jednu od obaveznih destinacija koju biste trebali posjetiti. Ovaj lijep primorski grad poznat je po svojoj nevjerovatno ukusnoj hrani. Svakog dana ovdje možete pojesti domaću, svježe ulovljenu ribu.

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *