Vitamin B17 u borbi protiv kancera

Decenijama se smatra da je vitamin B17 prirodni lijek za liječenje tumora. Vitamin B17 otkrio je i izolirao biohemičar, dr. Ernst T. Krebs sredinom 20. stoljeća. On je tvrdio da se iza ove opasne i zloćudne bolesti krije nedostatak vitamina B17 u ishrani. Prvobitno je otkriven u gorkom bademu da bi se kasnije ispostavilo da najveću koncentraciju vitamina B17 ima u košticama kajsije.

Vitamin B17 sastoji se od jedne molekule benzaldehida, jedne molekule hidrocijanida i dvije molekule glukoze. Ćelije raka za svoj rast zahtijevaju veliku potrošnju energije, koju crpe preko glukoze. Unosom vitamina B17 one će apsorbirati molekule glukoze, a zahvaljujući prisustvu enzima beta-glukozida, oslobađaju molekule benzaldehida i cijanida, koji zajedno razorno djeluju samo na kancerogene ćelije.

Prvi zadatak u terapiji kancera je snabdijevanje organizma svim potrebnim hranjivim sastojcima kako bi se svi hemijski procesi stabilizirali, čime bi se zaustavilo umnožavanje kancerogenih ćelija. Drugi zadatak je njihovo uništavanje.

Upotreba:

• Terapijski se koriste 3 kapsule dnevno poslije jela

• Preventivno od 1 do 2 kapsule dnevno poslije jela

Veliki broj bolnica u Meksiku za liječenje raka koristi određeni način ishrane i unos vitamin B17 i za rezultat imaju veliki procent uspješnosti u zaustavljanju razvoja kancera kod pacijenata koji su bili u terminalnoj fazi bolesti.

Vitamin B-17 jedan je od glavnih izvora hrane kod naroda kao što su Eskimi, Hopi, Hunza narodi. Također, zbog njihovog načina ishrane i unosa velikih količina vitamina B17, nije prijavljen slučaj raka, a nije rijetkost da dožive i 100 godina.

– Ako imate rak, najvažniji faktor je da se u najkraćem roku poveća maksimalan unos vitamina B17 u tijelu – kaže Ernest T. Krebs mlađi.

Prema riječima dr. Krebsa, treba najmanje 100 mg vitamina B17 da se skoro garantira život bez raka.

Vitamin B17 može da se koristi preventivno, gdje se u organizam unose manje količine vitamina B17.

Hopi Apricot je proizvod koji sadrži 400 mg ekstrakta od gorkih koštica kajsije, 100 mg reiši gljive i 100 mg vitamina C.

Preporučuje se korištenje Lipolife liposomal vitamina C – Natrijum askorbata uz vitamin B17.

Distributer za BiH je “Biomedic” d. o. o. Više informacija o proizvodu i načinu kupovine možete dobiti na broj telefona +387 51 216 824.

Zastupnik i distributer za Srbiju, BiH, Crnu Goru je “Nove tehnologije” d. o. o.

Više informacija na telefon +381 66 000 206, +381 11 319 57 95.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *