Seksi zavodnice bivše Juge

Mnoge glumačke i pjevačke zvijezde bivše Jugoslavije važile su za fatalne ljepotice, a za njima su uzdisale generacije.

Neke od njih svoju ljepotu su i unovčile, piše 24 sata.hr, a na listi najvećih zavodnica ex-Yu našle su se, između ostalih, Lepa Brena, Anica Dobra, Neda Arnerić, Ena Begović i mnoge druge dame.

Glumica Ena Begović karijeru je počela s 18 godina statirajući u filmu Lordana Zafranovića “Okupacija u 26 slika”, a prvu zapaženiju ulogu ostvarila je u filmu “Pad Italije” 1981. Važila je za jednu od najljepših žena bivše Juge, a u braku sa biznismenom Josipom Radeljakom dobila je kćerku Lanu.

Ena je tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 15. avgusta 2000. godine. Imala je 40 godina kada je izgubila život.

Na listi najpoželjnijih ex-Yu dama decenijama se nalazilo nekoliko glumica. Među njima je i Anica Dobra.

Anica je debitovala u filmu “Pera Panker” iz 1985. i vrlo brzo stekla status kultne ljepotice. Nizala je uspjehe, a sa suprugom, biznismenom i vlasnikom FK “Dorćol” Miodragom Sovtićem, ima kćerku Minu koja je takođe glumica.

Neda Arnerić takođe je važila za pravu ljepoticu.

Njen osmijeh pamte generacije, a ulogama koje su joj obilježile karijeru se ne zna broj. Proslavljena glumica preminula je u januaru ove godine.

Zagrepčanka Mira Furlan 80-ih godina prošlog vijeka postala je jedna od vodećih jugoslovenskih glumica, ali i ljepotica. Jedna je od rijetkih glumica s ovih prostora koja je ostvarila i zapaženu holivudsku karijeru.

Na listi najljepših nezaobilazna je i muzička ikona Lepa Brena i duge noge kao njen zaštitni znak.

Sa suprugom Bobom Živojinovićem, nekadašnjim teniserom, dobila je dva sina – Stefana i Viktora, a pored zavidne muzičke karijere veoma je uspješna i kao preduzetnica.

Voditeljica Suzana Mančić oprobala se i kao pjevačica, ali je najviše upamćena kao fatalna loto djevojka.

Kako se često navodi, dobro je unovčila svoj izgled – editorijalima za “Playboy” i druge magazine.

Tokom 70-ih godina prošlog vijeka veliku slavu stekla je glumica Beba Lončar. Osim u Jugoslaviji, bila je veoma popularna i u Italiji, gdje je takođe plijenila ljepotom i talentom.

Beba je bila prva supruga Josipa Radeljaka, prije Ene Begović.

Bivša miss Jugoslavije iz 1982. Ana Saso bila je simbol ljepote cijele jedne generacije, najviše zahvaljujući vrlo provokativnoj reklami za sok “Pipi”

U pomenutoj reklami je zavodljivo igrala, dok su njeni atributi bili u prvom planu.

Ana Saso danas je vrlo aktivna na društvenim mrežama, gdje često objavljuje svoje fotografije.

 

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *