Godinama žrtva nasilja

Dramatični vapaj: Ubit ću se, nemam kome da se obratim

– Ubit ću se, kome da se obratim, od koga pomoć da tražim?! Nakon što me je pretukao, danas sam saznala da mu je napisana prekršajna prijava i da je pušten na slobodu – kazala nam je jecajući Edna Haračić iz Kaknja koja je već nekoliko godina žrtva fizičkog nasilja njenog nevjenčanog supruga Midheta Kovača zvanog Mido.

Iz pakla psihičkog i fizičkog nasilja, koje je trpjela tri godine, kako kaže, od njenog supruga, odlučila je da izađe u januaru ove godine.

– Iako imamo i maloljetnu kćerkicu, smogla sam snage i napustila sam ga, našla posao, počela ići na jogu, počela novi život. No, u petak mi je došao na posao u vidno pijanom i nadrogiranom stanju i na radnom mjestu me uhvatio za kosu i počeo šakama udarati, kazala je Haračić.

Prema njenim riječima, odmah je pozvala policiju, no, iako su njenog bivšeg supruga tada uhapsili, sljedeće jutro su ga pustili na slobodu.

– On već ima uvjetnu osudu, ali nije poslat ni na izdržavanje kazne. Naime, dok smo bili u braku, pretukao je jednog momka tvrdeći da je taj momak u vezi sa mnom. Očigledno mu niko ništa ne može. Iako sam tražila izricanje zaštitne mjere odnosno zabranu prilaska, a koju prema zakonu trebam dobiti u roku od 24 sata, prošlo je već sedam dana, nisam je još dobila. Jednostavno, on može da hoda gradom i mariše koga god hoće i nikome ništa, kazala je jecajući Haračić.

Iako smo kontaktirali Aldinu Ahmić, portparolku MUP-a ZDK-a, na naše pozive još nije odgovorila.

 

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *