Forbes izbacio najmlađu milijarderku s liste

Poslovni magazin Forbes uklonio je Kylie Jenner sa svoje liste milijardera i optužio njenu porodicu da umjetno povećava vrijednost njenog kozmetičkog brenda.

Iz Forbesa tvrde da je porodica neobično puno napravila da prezentira svoju najmlađu članicu kao bogatiju nego što jeste.

Jenner se oglasila na Twitteru, gdje kaže kako je riječ o “netačnim izjavama i neprovjerenim pretpostavkama”. “Nikad nisam tražila neku titulu ili pokušala lagati na putu do nje”, napisala je.

“Mogu nabrojati listu od 100 trenutno važnijih stvari nego fiksacija na to koliko novca imam”, dodala je.

Taj potez poništava status koji je Forbes dodijelio Jenner 2019. godine, kad ju je proglasio samoostvarenom milijarderkom, prenosi BBC. Izraz “samoostvarena” izazvao je kontroverze, a kritičari su ga ismijali navodeći kako ona dolazi iz porodice reality zvijezda Kardashian.

Forbes je status milijarderke pripisao Jenner zbog uspjeha njenog kozmetičkog brenda, koji je osnovala 2015. godine, a koji čine Kylie Cosmetics i Kylie Skin. Jenner je lani oglasila da prodaje 51 posto udjela u kompaniji beauty gigantu Cotyju za 600 miliona dolara.

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *