Main Menu

Hajdi Klum proslavila 49. rođendan, a izgleda kao da ima 25

Hajdi Klum (Heidi), jedna od najpoznatijih njemačkih manekenki, sa svjetskom karijerom, nedavno je proslavila 49. rođendan. Mnogi se slažu da slavna manekenka izgleda puno mlađe.

Ova ljepotica smatra se jednom od najljepših i najatraktivnijih žena na svijetu.

Kako je i sama otkrila, nikad nije imala problema s kilogramima, a sve zahvaljujući disciplini, zdravoj prehrani i redovitoj tjelesnoj aktivnosti. No, dogodi joj se i da se s vremena na vrijeme opusti i uživa u slatkišima te sebi dopusti da dobije koji kilogram.

Čaša limunade
U tim situacijama uvijek problem rješava master cleanse dijetom na bazi limuna koja topi kilograme u rekordnom roku.

Dijeta može trajati najmanje pet dana, a najduže 14. Tokom dijete smije se piti samo limunada, napravljena od limuna, javorovog sirupa, vode i kajenskog papra. Javorov sirup uzima se tokom dijete zbog toga što daje organizmu sve neophodne nutrijente i energiju. Može se zamijeniti i medom.

Limun je idealna namirnica za detoksikaciju, pomaže eliminirati toksine iz organizma, jača imunitet i djeluje kao antioksidans.

Prije provođenja dijete treba pripremiti organizam na način da nekoliko dana jedete samo laganu hranu bez masnoća i proizvoda životinjskog porijekla.

Tako će organizam lakše podnijeti nedostatak uobičajene hrane.

Tokom dijete pije se samo ovaj napitak od limuna, javorovog sirupa i kajenskog papra. Mogu se piti i biljni čajevi zaslađeni javorovim sirupom ili medom.

Najbolje vrijeme za limun detoks dijetu je ljeto, kada se ionako konzumira lakša hrana.

Priprema napitka

Za jednu čašu limunade potrebno je:

2 supene kašike soka limuna

2 supene kašike javorovog sirupa

na vrh noža kajenskog papra

250 mililitara vode

Promiješaju se svi sastojci i odmah se popije. Može se koristiti hladna ili topla voda.

Sreća u ljubavi
Uvijek treba koristite svježi limun, a ne kupljeni koncentrat.

Dnevno popijte 6 do 10 čaša limunade. Napitak se uzima kada ste gladni, kao obrok.

Master cleanse dijetu su provodile i zvijezde poput Bijonse (Beyonce), Demi Mur (Moore) i Džared Leto (Jared) kada je morao drastično smršaviti zbog uloge.

Hajdi je inače u sretnom braku s 32-godišnjim muzičarem Tomom Kaulicom (Kaulitz), a prije njega nije baš imala sreće u ljubavi, a iako su rijetki vjerovali u njih, par svakoga dana dokazuje da se voli više nego ikada.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *