Main Menu

Ove stvari žene smatraju posebno privlačnim na muškarcima

U brojnim anketama na temu što ih najviše privlači na ženi, u top nekoliko odgovora muškarci će najčešće reći – lice, guza, grudi, noge, oči i osmijeh, eventualno mijenjajući redoslijed prioriteta.

Kod fizičkih osobina koje su najprivlačnije na pripadnicima jačeg spola, žene će prvo zamijetiti neke druge stvari, a muškarci najčešće toga nisu svjesni.

Najvažnija i najprivlačnija komponenta fizičkog izgleda koja se odnosi na mišićavost ženama su široka ramena, kao i mišićave ruke, osobito podlaktice te veliki dlanovi.

Većina žena preferira manju i mišićavu stražnjicu na muškarcima. Oko 70 posto njih kaže kako ne bi dale priliku muškarcu koji ima veću stražnjicu od njih, jer to smatraju ‘ženskim fizičkim atributom’.

Bijeli zubi bez vidljivih rupa i karijesa velik su faktor u ocjenjivanju privlačnosti muškarca. Studije otkrivaju da ženama nije toliko bitna simetričnost svih dijelova lica, već čak preferiraju nešto izražajno i nesavršeno, poput izraženog nosa.

Kozmetičke industrije zarađuju milonima na muškarcima koji su zabrinuti zbog ispadanja kose, no preko 40 posto žena čak preferira ćelave muškarce. Ono što preko 70 posto žena ne voli je održavanje duže frizure unatoč ćelavljenju.

Slična predrasuda vrijedi i oko visine muškarca, pa su ženama po njih privlačni samo muškarci viši od 185 cm. No, to je netočno, jer većina pripadnica nježnijeg spola želi tek da je muškarac viši od nje – optimalno 10 cm.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *