U Americi pogubljen J.W. Ledford Jr

Prije smrtonosne inijekcije, popio je sprite, litre piva i poslao poruku svijetu

U američkoj državi Georgiji sinoć je pogubljen 45-godišnji J.W. Ledford Jr, koji je bio osuđen na smrtnu kaznu zbog ubistva komšije 1992. godine.

Prema pisanju američkih medija, kazna je izvršena sinoć smrtonosnom injekcijom u 1.17 sati po lokalnom vremenu.

Ledfordov slučaj izazvao je brojne polemike, budući da je zločin za koji je osuđen na smrtnu kaznu izvršio prije nego što je napunio 21 godinu.

lenford-sa-20

Ledford kada je uhapšen s 20 godina

Ipak, sve žalbe su propale i na kraju je pogubljen.

Na smrt je osuđen zbog ubistva kompije Harryja Johnstona, kojem je hladnokrvno prerezao vrat. Kasnije je njegovo tijelo bacio na drugi kraj grada.

Nakon ubistva, vratio se do žene ubijenog i od nje tražio novac, te je oteo i pokušao pobjeći iz grada. Policija ga je uhvatila, kasnije zatvorila i osudila.

Ledford prije smaknuća

Prije nego što je smaknut, Ledford je okupljenima priredio pravi show. Smrtonosnu injekciju čekao je s osmijehom na licu, citirao riječi iz filmova pa okupljenima poručio: “Poljubite me u moj bijeli šu..k”.

Ledford je, kao i svaki osuđenik na smrt, imao pravo i izabrati što želi za posljednji obrok. I priredio si je pravu gozbu – naručio je filet mignon s lukom i sirom, veliki pommes frites, pohovanu piletinu s umakom, svinjetinu, prženi luk i sladoled od vanilije. Popio je Sprite i na litre piva i nekoliko paklica cigareta.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *