Main Menu

Stižu noviteti na Instagram Reels!

Instagram Reels, baš kao i Facebook Reels, Meta je prepisala od TikTok-a. Radi se o istom konceptu, ali postoje neke razlike između ovih aplikacija. Međutim, one svakim danom postaju sve sličnije i to najviše tako što Meta isprati trendove na TikTok-u i nakon nekog vremena ih primijeni na Instagram Reels i Facebook Reels.

Ove dvije aplikacije počele su primati ažuriranje koje donosi neke nove funkcije Reels-a. Nove funkcije, odnosno opcije koje stižu na Instagram Reels i Facebook Reels kreću se od novih alata za uređivanje, pa do povećane dužine Reelsa.

Ažuriranje Reelsa na Instagramu donosi ukupno četiri nove funkcije. Prva opcija je da Instagram sada dopušta korisnicima da u Reels umetnu vlastiti audio isječak, što do sada nije bilo moguće. Osnovni uslov za umetanje vlastitog audio isječka na Reels jeste da on mora biti dug najmanje 5 sekundi.

Druga opcija je dodavanje naljepnica za anketu, kviz i emoji na Reels. Ove je naljepnice do sada bilo moguće dodati samo na Stories, ali one se sada proširuju i na Reels.

Treća opcija, odnosno funkcija koja stiže na Instagram Reels je poprilično slična TikTok predlošcima i ona omogućava korisnicima stvaranje Reels-a koristeći druge Reels-e kao predložak.

Četvrta opcija koja stiže na Reels je mogućnost snimanja dužih videozapisa. Naime, maksimalna dužina Reelsa je sada povećana i to na 90 sekundi.

Kada je riječ o Facebook Reelsu, on dobija par novih opcija, kao što je mogućnost kreiranja, uređivanja i objavljivanja Reelsa iz web preglednika putem Creator Studio-a. Tu je i opcija izrezivanja malih isječaka iz dužeg videozapisa, kao i opcija Sound Sync, koja automatski sinhronizuje video u ritmu muzike, saoćeno je iz kompanije.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *