Ena Begović: Oplakala ju je cijela bivša Jugoslavija (Foto/Video)

Kada je najljepša Jugoslovenka poginula, s njom je u kolima bila i jednomjesečna kćerka, koja je preživjela i izrasla u pravu ljepoticu

Kada se u avgustu 2000. pojavila vijest da je u bizarnoj saobraćajnoj nesreći na Braču poginula glumica Ena Begović, oplakala ju je cijela bivša Jugoslavija. Kada je Ena sletjela u provaliju, s njom su u kolima bili i njena jednoipomjesečna kćerkica Lana i majka Tereza. Tereza i beba su preživjele teške povrede, a Lana je izrasla u pravu ljepoticu.

Kada se na velikoj sceni pojavila 1978. u filmu “Okupacija u 26 slika” Lordana Zafranovića, Ena Begović je odmah skrenula pažnju na sebe, i godinama je važila za najljepšu Jugoslovenku.

U junu 2000. Ena se udala za Josipa Radeljaka, a 1. jula iste godine joj se ostvarila najveća životna želja, postala je po prvi put majka i rodila devojčicu Lenu.

Nažalost, sreća je kratko trajala – 15. avgusta 2000. Ena je sa mužem, posinkom Leom, malom Lenom i svojom majkom Terezom, bila na Braču, i porodica je krenula u posjetu Eninom prijatelju Stipici Kalođeri.

U mjestu Splitska, Leo je odlučio da volan ustupi ocu… Zaustavio je džip na uzbrdici, i kada su iz vozila pokušale da izađu Ena, Tereza i Lana, navodno su otkazale kočnice i džip se survao u provaliju. Ena je poginula, dok su Tereza i Lana uspjele da prežive nesreću…

Leo je poslije sedam godina suđenja oslobođen krivice, a kao razlog za tragediju navedena je fabrička greška na automobilu.

133

 

 « (Previous News)Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *