Godinama kažem: Izvinite što ne mogu da vas pratim

Milić Vukašinović: O novitetima “Vatrenog poljupca”, supruzi, rođendanima…

“Vatreni poljubac”, jedna od omiljenih bh. rok grupa, koja je nastala davne 1978. godine u Sarajevu, ponovo je u kreativnom zamahu. “Iz inata”, kao što glasi jedna od njihovih dobro poznatih pjesama, odlučiše članovi “Vatrenog poljupca” snimiti novi album nakon 16 godina. Kazao nam je to doktor za rokenrol Milić Vukašinović.

Potrošački mentalitet

“Seksualno nemoralan tip” posljednji je album grupe, objavljen 2001. godine. Legendarni roker za “Dnevni avaz” govori nam kako je u društvu supruge Suzane proslavio 67. rođendan te nam otkriva da u beogradskom studiju jednog od članova benda nastaje novi materijal “Vatrenog poljupca”. Osim toga, pomalo sa sjetom govorio je o Sarajevu, gdje mu žive kćerka i unuci.

– U Sarajevo bih dolazio svake sedmice da imam vremenske i finansijske mogućnosti. Ovako, uglavnom dođem da se vidim s kćerkom i unucima ili da obavim nešto s bh. autorskom agencijom AMUS, s kojom vrlo dobro sarađujem, tako da će to ovog ljeta biti malo češće, nadam se – iskren je Milić.

Na pitanje hoće li u narednom periodu “Vatreni poljubac” iznenaditi publiku novom pjesmom, Vukašinović kaže da neće objaviti samo singl nego cijeli album.

vatreni-poljubac200

“Vatreni poljubac”: Posljednji album objavili 2001. godine

– Sazrelo je vrijeme da “Vatreni poljubac” izda novi album tako da sam skroz u tome. Album ćemo snimati u studiju kod našeg bubnjara Vladimira Ćopića, i to analogno, odnosno bez programiranja i bez digitalizacije. Bit će to živa svirka prenesena na hard disk. Na albumu će biti osam potpuno novih pjesma, sa provjerenim zvukom “Vatrenog poljupca” – otkriva Milić.

Rokenrol je, prema njegovom mišljenju, mnogo više cijenjen u inozemstvu nego u regionu.

– To je činjenica zbog toga što su u inozemstvu, bolje rečeno na Zapadu, oni davno preboljeli dječije bolesti surovog kapitalizma, a što se u našem regionu tek boluje i tek se stvorio potrošački mentalitet, koji konzumira samo ono što je u trendu i što ima jaku reklamu, a što rok muzika nema. No, zato pomodarstva ima napretek pa zato kad neka svjetska rok grupa dođe u naš region, sve je prepuno da čovjek pomisli da se ovdje, kod nas, samo sluša rok, što nije ni blizu istine – smatra Vukašinović.

Brojne čestitke

Godina se doktor za rokenrol ne boji, a 67. rođendan proslavio je u društvu supruge Suzane.

– Rođendan sam proslavio sa suprugom Suzanom kod kuće, a poslije smo išli na večeru u restoran, gdje je bila divna muzika. Nakon toga sam skoro cijelu noć bio na Facebooku i Twitteru, gdje imam skoro 100.000 prijatelja i pratilaca. Trebalo je vremena da odgovorim na silne česitke koje sam dobio – priznaje Milić.

Iako se energični roker bliži osmoj deceniji, još se, kaže nam, osjeća mlado.

– Godinama samo kažem: “Izvinite što ne mogu da vas pratim”, a to znači, mnogo ih je, ali ih je u mom mentalnom sklopu veoma malo pa moram da im se izvinim što je to tako – kazao je Vukašinović.

Zvuk “Vatrenog poljupca” nije u trendu

Dok aktivno rade u studiju, članovi “Vatrenog poljupca” paralelno uvježbavaju repertoar za svirke uživo.

– Živih svirki ovog ljeta nema mnogo, jer muzika i hard rok zvuk “Vatrenog poljupca” nisu u trendu, odnosno nisu “in”, tako da sviramo samo tamo gdje ima publike, koja voli upravo naše pjesme i svirku – iskren je muzičar.

Autobiografska knjiga

Milić Vukašinović, nekadašnji bubnjar “Bijelog dugmeta” i bivši stanar “Velikog brata”, napisao je i autobiografsku knjigu pod nazivom “Seksualno nemoralan tip”.

– Osamdeset posto knjige opisuje razvrat i blud. S obzirom na to da imam bogatu karijeru i s “Dugmetom” i s “Indexima”, pričao sam i o događajima izvan scene. U knjizi su se našle i kolege pa je tako opisana i jedna situacija gdje smo odmjeravali sposobnosti osvajanja žena – kazao je jednom prilikom Milić.(Next News) »Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *