Njegov udarac ubio je Haguea

Čekao sam da se pomakne

Znao sam, znao sam u ringu. Vidio sam po načinu na koji je pao. Odradio sam svoju malu glupu proslavu prije nego sam pao na koljena i čekao da se pomakne, rekao je kanadski bokser Adam Braidwood od čijih je udaraca umro Tim Hague.

 – Želim se fokusirati na Tima i njegovu porodicu, posebno na njegovog sina. Oni su istinske žrtve – rekao je Adam Braidwood, pokušavajuću suspregnuti suze, u prvom intervjuu nakon meča koji je završio smrću njegovog protivnika.

Braidwood i Hague, bivši UFC teškaš, borili su se u Edmontonu. Braidwood je bio daleko bolji bokser sa 7-1 skorom, dok je Hague u četiri meča, tri puta izgubio. Tim Hague tri puta je bio u nokdaunu prije kobnog udarca.

Mnogi smatrraju da je sudija trebao ranije prekinuti meč.

– Ma šta oni znaju? Ti koji to pričaju se ne bore. Tim je htio nastaviti borbu. Sudija nije kriv, provjerio ga je, Hague je bio priseban. Rekao je da se želi boriti. Ja bih napravio isto kao on, a on bi napravio istu stvar meni – kaže Braidwood.

Hague je završio u bolnici s krvarenjem u mozgu.

Ljekari su ga operirali, ali nakon dva dana izgubio je borbu za život.

– Ljudi mogu pričati šta žele, nije me briga. Čekao sam na koljenima da se Tim pomakne. Gledao sam ga… Pomogao sam njegovom timu da ga podignu i nosio sam ga do kuta. Vidio sam mu lice, znao sam… – rekao je Adam Braidwood.

Hague je borilačku karijeru počeo 2006. godine u trećoj sezoni Ultimate Fightera. Pozivnicu UFC-a dobio je nakon devet pobjeda u deset nastupa. Debitirao je pobjedom protiv Pata Barryja, ali nakon dva poraza u nizu UFC mu nije produljio ugovor.

Vratio se u UFC 2010. godine uskočivši umjesto Chada Corvina na UFC 113 protiv Joeya Beltrana. Izgubio je jednoglasnom sudačkom odlukom. Posljednju borbu u UFC-u imao je protiv Matta Mitrionea 2011. godine, izgubio je nokautom u prvoj rundi.

U MMA karijeri ima 21 pobjedu i 13 poraza. Prebacio se na boks u kojem je također startao pobjedom, ali nakon toga je tri putazaredom izgubio.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *