Detalji tragedije u kojoj je poginuo petogodišnjak

Majka izašla iz vozila koje je krenulo unazad i palo na krov

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon tragedije koja se preksinoć dogodila u Starini kod Zenice, kada je usljed prevrtanja Vektre na krov poginuo petogodišnji dječak a njegova sestra bliznakinja lakše povrijeđena.

Prema zvaničnim informacijama iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, do nesreće je došlo oko 20.40 sati kada je osoba inicijala E. N. dovezla automobil “Opel Vektra” pred garažu porodične kuće u kome se nalazilo njeno dvoje maloljetne djece – blizanci rođeni 2012. godine.

Zatim je majka izašla iz vozila da otključa garažu, da bi tom prilikom, dok je vozilo radilo a ručna kočnica istog bila zategnuta, vozilo nekontrolisano krenulo unazad krećući se otprilike oko 15 metara, da bi se isto dolaskom do betonske podzide visine oko 2,5 metra prevrnulo preko ove podzide i palo na krov – kažu iz Tužilaštva ZDK.

Tom prilikom, petogodišnji dječak zadobio je povrede od kojih je podleglo na putu do hitne medicinske pomoći u Nemili, gdje je dežurni ljekar konstatirao smrt dok je njegova sestra bliznakinja zadobila lakše tjelesne povrede.

Ona je odmah prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su joj ljekari ukazali pomoć nakon čega je puštena na kućno liječenje.

U Odjel urgentne medicine primljena je pacijentica sa povredama desne potkoljenice zadobijenim u saobraćajnom udesu. Radi se o lakim tjelesnim povredama. Pacijentica je nakon obavljene terapijske i dijagnostičke obrade u odjelu upućena na kućno liječenje – kaže Aida Buro, glasnogovornica bolnice.

Nakon izvršenog uviđaja, kojeg su obavili pripadnici PU I Zenica, dežurni tužilac je izdao naredbu za obdukciju koja će se obaviti večeras u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Po obavljenoj obdukciji i nakon što se dobije obdukcioni nalaz, bit će poznat uzrok smrti a istraga će utvrdi uzrok same nesreće i poduzeti potrebne mjere.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *