Ljepote Krajine

Rafting na Uni, putovanje kroz netaknutu prirodu

Naziv rijeke Une potiče od latinske riječi “uno”, što znači jedna, jedina i taj naziv svakako opravdava ljepotica koja protiče sjeverozapadnim dijelom Bosne i Hercegovine i koja manjim dijelom čini zapadnu granicu BiH i Hrvatske.

Čista i netaknuta priroda na dužini od preko 200 kilometara godinama privlači veliki broj domaćih i stranih turista koji dolaze u ovaj dio BiH kako da samo gledaju i uživaju u beskrajno zelenoj boji tako i da isprobaju neke od aktivnosti koje ona pruža.

Jedna od njih je svakako, kako mnogi kaži i najatraktivnija, rafting na Uni. Stotine, a možda i hiljade zaljubljenika u prirode ljepote ali i avanturističke sportove svake godine dolazi u Krajinu kako bi učestvovalo u raftingu ili tradicionalnoj regati na Uni.

Rafting na Uni je prava turistička atrakcija, nezaboravna avantura za sve koji vole netaknuti dio prirode. Riječ je o spuštanju po manje ili više divljim rijekama u posebnom čamcu koji se naziva raft. Rafting vodiči su iskusni kajakaši-skiperi, vrsni poznavaoci divljih voda, a naročito rijeke Une i njenih kanjona.

Kako izgleda jedan rafting na bh. ljepotici pogledajte u našoj fotogaleriji:

 (Next News) »Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *