Main Menu

Muhamed Kahrimanović oborio još dva svjetska rekorda: S jajetom u ruci sam razbio 63 kokosova oraha

Bosanac s rukom kao čekić Muhamed Kahrimanović prije nekoliko dana oborio je još dva svjetska rekorda u neobičnim disciplinama koje privlače pažnju javnosti u cijelom svijetu. Hammerhand, kako su Bosanca sa njemačkom adresom prozvali svjetski mediji, nastupio je na „Guinness World Records Day” u Hamburgu.

Organizatori ga zovu
– Svake godine oni obilježavaju Ginisov dan svjetskih rekorda, obično 17. novembra, ali zbog Svjetskog prvenstva u Kataru ove godine je organizirano nešto ranije. U Hamburgu sam imao zadatak da „skinem“ dvojicu rekordera iz Indije. U jednoj disciplini, sa jajetom u drugoj ruci, trebao sam razbiti 45 kokosovih oraha a ja sam razbio 59. Drugi rekorder je, isto sa jajetom u ruci, razbio 52 limenke, a ja sam to podigao na 63 limenke piva – pojašnjava Kahrimanović.

Svjetske rekorde obara od 2002. godine, a na TV nastupima učestvuje 33 godine bez pauze. Pojašnjava da svoje učešće nikom ne nudi, već ga organizatori samo pozivaju.

Vlasnik 26 svjetskih rekorda
– Svima je interesantno kako se jednom čovjeku kojem će sad 64 godine, mlađi momci ne mogu ni da se približe. Ja sam inspiracija za omladinu. Ove godine imao sam 17 TV nastupa u cijelom svijetu. U penziji sam već dvije godine, ali nikad više poziva nisam imao – ističe Kahrimanović.

Sa šakama jakim kao čekić Muhamed lomi kokosove orahe, bejzbol palice i druge predmete.

Trenutno je vlasnik 26 svjetskih rekorda.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *