Main Menu

Mali fudbalski genijalac Arman zadivio brojne fudbalske trenere i agente

Sa samo osam godina, ali i sa puno magije u svojim nogama, Arman Zulum je svojim sjajnim potezima na turnirima zadivio brojne fudbalske trenere i agente. Mnogi smatraju kako njegova igra neodoljivo podsjeća na Argentinca Mesija, a njegov talenat ostavio je bez daha i skaute Barselone pa je tako ovaj Sarajlija krajem septembra pet dana proveo u Budimpešti gdje je trenirao u Akademiji ovog slavnog kluba.

Potezi ovog fudbalskog genijalca mogu se svakog dana vidjeti na sarajevskim livadama i u sarajevskim parkovima gdje se stative prave od kartonskih kutija, gdje teren nije ravan, gdje uslovi za igru i nisu idealni, ali njemu i njima to ne smeta. Ne smeta jer oni iskreno vole loptu, ovaj sport i rivalstvo između plavog i sivog nebodera koje je naravno u duhu fer pleja, navodi televizija BHRT u svom prilogu.

– Igram lijevo krilo i lijevog beka. Omiljeni igrač mi je Benzema, a najdraži klub mi je Barcelona. Navijam za Sarajevo i od naših igrača najdraži mi je Ahmetović”.

Arman je trenutno dio Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo. U aprilu će putovati u Barcelonu gdje će za katalonski tim nastupiti na svjetskom kupu. On je samo jedan od brojnih bh. talenata koji vole fudbal ili neki drugi sport, ali koji nažalost, zbog sistema i nedovoljno razvijene sportske infrastrukture, nemaju pravu priliku za razvoj. Pitamo se samo koliko je roditelja sa talentovanom djecom, ali i bez dovoljno novca da prate njihove karijere? Osim toga, djece, igrališta i parkova nekako je sve manje, a mobilnih telefona i poroka sve više.

Ipak, bez obzira na sve te prepreke i izazove, pred Armanom, zbog njegovog neospornog talenta i velike ljubavi prema fudbalu, svijetla je budućnost.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *