Jezive priče iz Indije

Starije članove porodice šalju u šumu, ako ih pojede tigar dobiju 13.000 maraka

Jeziva priča dolazi iz Indije, priča kakvu čovjek ne može pročitati niti u romanu. Naime, u jednom selu na sjeveru Indije na granici s Nepalom, seljani iz okoline Filibita, rezervata za tigrove, svoje stare i iznemogle šalju u džunglu gdje postaju plijen i hrana tigrovima, a oni poslije od države dobivaju odštetu. Tako porodica svake starije osobe koju tigrovi pojedu, od države dobije pola milijuna rupija (13 hiljada maraka), piše indijski Times.

Ono što tjera ljude na taj neljudski čin je veliko siromaštvo, a ova zastrašujuća taktika otkrivena je sasvim slučajno. Naime, službenici za zaštitu okoline iz države Utar Pradesh izašli su na teren istražujući iznenadno povećanje broja napada tigrova na starije osobe. Otkriveno je da su tigrovi raskomadali ženu, ali njene stvari su pronađene kilometar dalje, što znači da je tijelo naknadno dovezeno da ga tigrovi raskomadaju.

Naime, u ovom rezervatu tigrovi su zaštićena vrsta i dozvoljeno im je slobodno kretanje džunglom. Ako tigar napadne čovjeka u džungli, država nije dužna platiti odštetu, jer je zabranjen neovlašten ulazak u rezervat. Međutim, ako se napad dogodi izvan granice rezervata, porodica ima pravo na „odštetu“.

Službenici su posumnjali na prevaru i otkrili da seljani sami svoje iznemogle šalju na rub džungle, gdje postaju lak plijen tigrova, a oni poslije traže odštetu. Seljani su priznali da su to zaista učinili, ali i da su stariji “dobrovoljno odlazili kako bi porodicama osigurali bolji život od odštete”!

 « (Previous News)Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *