Main Menu

Odličan trik s kojim ćete jednostavno očistiti zagoreno suđe

Bez obzira koliko se trudimo da naše tepsije za pečenje izgledaju sjajno i novo kao kad smo ih kupili, uvijek izgledaju malo lošije nakon nekoliko mjeseci korištenja.

Bilo da ste ih obložili limenom folijom ili papirom za pečenje, prljavština se nekako nađe na plehu, ostavljajući vam osjećaj kao da gostima na večeri morate reći da su ‘čisti!’ kad god ih izvučete.

Ovaj jednostavan trik za čišćenje u pet koraka garantuje da ćete oprati sve nakupljene mrlje.

Uzmite svoju prljavu tepsiju i prelijte je kipućom vodom, dovoljno da se napuni do vrha. Ostavite je minut prije pražnjenja i nemojte je sušiti.

Pospite dovoljno sode bikarbone, fokusirajući se na mjesta koja zaista želite očistiti. I to mora biti soda bikarbona, a ne prašak za pecivo, jer je mnogo jača. Na sloj sode bikarbone dodajte sloj soli. Bilo koja vrsta soli će odgovarati, ali kažu da je krupna morska so najbolja.

U praznu bocu sa raspršivačem dodajte bijelo vinsko sirće ili jabukovo sirće i obilno poprskajte mješavinu sode bikarbone i soli koju ste napravili.

Na kraju, lagano vlažnom spužvicom orbajte svaki centimetar vaše posude. Za to možete koristiti i kuglicu zgužvane limene folije, ako nemate ništa drugo pri ruci, ali to je samo ako je vaša tepsija samo metalna i nema poseban premaz.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *