Main Menu

Ko su žene najvećih faca muzičke bosanskohercegovačke scene

Život muzičara uvijek je u fokusu javnosti. Većinom su miljenici ljepšeg spola, a osim toga, često su na turnejama i zna se desiti da ih duži period nema kod kuće. S druge strane, tu su njihove, veoma često, samozatajne supruge, koje pokušavaju svoj život zadržati privatnim i ne žele se eksponirati u javnosti. Ko su strpljive i pune razumijevanja supruge poznatih sarajevskih muzičara, koje se drže daleko od kamera i svjetla reflektora, istražili smo u našoj temi.

Frontemen „Zabranjenog pušenja“ Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon izjavio je svojevremeno da živjeti s ljudima koji se bave ovim poslom je teško, te da smatra da su žene muzičara pravi narodni heroji. Za suprugu Sašu, koja mu je najveća podrška u karijeri, napisao je pjesmu „Sigurna vremena“, ali ju je prodao.

– Bila je baš ljuta na mene – otkrio je u jednom intervjuu.

Sa suprugom Sašom Midžor, koja je fotografkinja po zanimanju, duže od 20 godina je u braku i imaju sina i kćerku.

Sašu, kaže, nije zaveo pjesmom i gitarom u ruci, ali je voljela njegove lake note prije i nego ga je upoznala. Ona je njega osvojila osmijehom, a i danas ga predstavlja kao svog privatnog Bosanca.

 


Loša sa svojom životnom saputnicom. Azra

Pjevač i frontmen „Plavog orkestra“ Saša Lošić Loša u dugogodišnjoj je vezi sa Slovenkom Špelom Možinom. Lošina partnerica radi u diplomatiji pa tako često mijenja zemlje stanovanja, a Loša uvijek ide gdje ide i njegova Špela. Trenutno žive u Beču i prema svemu sudeći nemaju namjeru da svoju vezu krunišu brakom.

– Osjećam se prilično čudno kada moram s medijima dijeliti privatnost. Sve mi je jasno, to je u opisu moga radnog mjesta, ali jednostavno se ne znam ponašati estradno. Smatram da u trenutku kada se počneš ponašati estradno, ceremonijalno, kada počneš sebe doživljavati kao lika iz novina, to je, ipak, mali put do ludila – izjavio je Loša jedne prilike kada su ga pitali o privatnom životu, koji nastoji sačuvati samo za sebe.

 


Žera sa suprugom. Pixsell

Dražen Žerić Žera nikada nije baš rado kontaktirao s medijima, ali zbog muzike je nalazio zajednički jezik s novinarima. No, kada je riječ o privatnom životu frontmena “Crvene jabuke”, gotovo da nikada ne pravi kompromise.

Zato su njegova supruga Barbara Žerić Mačela i njihove dvije kćerke za javnost nepoznanica. Barbara je 24 godine mlađa od Žere, no razlika u godinama ne narušava njihov skladan odnos.

– Već sam prestao da vjerujem ću naći pravu osobu, a ona se pojavila kad sam se najmanje nadao. Ali, tek poslije dva mjeseca sam saznao da je od mene mlađa 24 godine! Na kraju sam rekao: “U redu, glavno da je punoljetna i da je sve u zakonskim okvirima” – izjavio je Žera svojevremeno.

Legenda sarajevske rok scene je definitivno Mladen Vojičić Tifa. Sa suprugom Ljiljanom je u dugogodišnjem braku i imaju kćerku Saru, koja je krenula očevim stopama.

– Kad je moja supruga Ljiljana bila trudna, svi su mislili da će roditi muško dijete. I namijenili smo mu ime Benjamin, ali rodila se djevojčica. Naša Sara. Žao mi je što nemam još djece. Tako se desilo. Stalno sam bio na putu… A najlakše je praviti djecu, ali trebaš se potruditi da to dijete odgajaš, da bude zdravo. Moja žena je znala ko sam ja i šta radim. Bilo je tu lijepih i ružnih stvari, k’o i u svakom braku. Ona mi je najveći suport, najveći prijatelj, naravno, poslije mojih roditelja, kojih više nema. Ma poželio bih svakom da ima ženu kao što je imam ja. Toliko je tolerantna. I dan-danas volim svoju ženu. I dan-danas sam zaljubljen u nju i voljet ću je i na onom svijetu. Volim i tu njenu toleranciju – izjavio je Tifa u jednom intervjuu za naš magazin.

Goran Bregović Brega važio je za jednog od najvećih zavodnika u bivšoj Jugoslaviji. Zbog takve reputacije mnogi su smatrali da se slavni muzičar neće skrastiti, a onda se 1993. desilo “čudo”.

Brega se te godine oženio lijepom Sarajkom i bivšom manekenkom Dženanom Sudžuka s kojom je i danas u braku.

 


Dženana Sudžuka. Dragan Kadić

Dženana se u Bregu zaljubila kada je imala samo 16 godina i smatrala se jednom od najljepših djevojaka u Sarajevu. Veza manekenke i muzičara počela je 1977. godine, znatno prije njene zvanične potvrde. Brak im je donio kćerke, Emu, Unu i Lulu.

Koliko je bilo teško ili možda lako pratiti Gorana Bregovića sve ove godine, zna upravo njegova supruga, najbliži svjedok njegovih uspjeha, poslovnih izazova, svjetske slave.

I brojni skandali pratili su vezu poznatog para, a među tim skandalima bili su napisi o Breginim navodnim nevjerstvima. Takve priče kružile su dok je ona bila s njihovom djecom u Parizu, a on putovao po svijetu zbog posla. Kada se podvukla crta, glasine o aferama ostale su prazno slovo iz prošlosti, a Bregović je i dalje pored Dženane.

S izuzetno jakom ulogom u životu rok legende Dženana se sve vrijeme držala i drži se po strani. Pojavi se s vremena na vrijeme s porodicom u javnosti.

Bosanskohercegovački pjevač i pjevač grupe „Bijelo dugme“ te bivši član grupe „Divljih jagoda“ slovio je za jednog od najpoželjnijih muškaraca ovih prostora i malo koja žena je uspjela odoljeti njegovom šarmu i izgledu, ali njegovo je srce ipak pripalo samo njegovoj supruzi Marjani, s kojom ima dvije kćerke.

– Marjanu sam upoznao kad je ona imala 16 godina, a ja 22. Bio sam niko, samo lokalni pjevač u grupi BAG. Nas dvoje smo sve ove godine zajedno plivali kroz sve bure i trudili se da opstanemo i sačuvamo svoj mir. Bila mi je najveća podrška kroz sve što sam prošao i u svim odlukama koje sam donosio, a one su nekada bile bolne i neizvjesne. Brak je kompromis, mirna luka i treba ga znati sačuvati – izjavio je Islamović jedne prilike.

Dino Merlin i njegova supruga Amela Dervišhalidović zajedno su od njegove 17. godine, ali u javnosti se rijetko kada zajedno pojavljuju.

Jedna od najvećih muzičkih zvijezda u našem regionu s Amelom ima sina i kćerku, a njihova ljubavna priča je veoma zanimljiva.

– Sa svojom ženom Amelom sam od sedamnaeste godine i još mi je lijepo. Nemam problema ni skandala. Doduše, nismo u braku tolike godine, jer smo se zabavljali skoro pet godina – otkrio je Merlin u jednom intervjuu.

Na početku njihove veze Amelini roditelji su se protivili da budu zajedno, a razlog je bilo Dinino siromaštvo dok je ona bila članica ugledne porodice i studentica arhitekture.

– Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra, koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata, da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću – otkrio je pjevač.

Amela je ostala uz Dinu i na počecima njegove muzičke karijere, kada nije zarađivao ni blizu koliko danas zarađuje, štaviše znao se vraćati kući s turneja bez novčića.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *