Main Menu

Skupila vam se odjeća poslije pranja

Jednostavnim trikom je možete vratiti “u normalu”

Sigurno se i vama dogodilo da uništite omiljenu majicu ili drugi komad garderobe pranjem u veš-mašini, u kojoj se zbog pogrešnog izbora temperature ili programa pranja skupila.

Pranje ili sušenje odjeće na visokim temperaturama može je smanjiti do neželjene veličine, pa više ne možete ni da je obučete. Međutim, postoji rješenje i za takve situacije, tako da nije potrebno da bacate preusku majicu, jer štetu možete popraviti jednostavnim “omekšivačem” tkanine, koji ćete napraviti.

U posudu za pranje dodajte toplu vodu i jednu šoljicu dječijeg šampona. Skupljenu majicu ili bilo koji drugi skupljeni komad odjeće stavite u vodu i povremeno lagano trljajte kako bi tkanina omekšala.

Nakon pola sata ili sat izvadite majicu iz vode, ali bez ispiranja i cijeđenja, samo je lagano stisnite da izađe višak vode. Raširite peškir na ravnu površinu i položite majicu na njega, a zatim zarolajte peškir da upije višak vode.

Ostavite majicu tako zamotanu dvadesetak minuta pa odmotajte peškir. Raširite novi, suhi peškir i na njemu nježno rastegnite majicu što je više moguće. Ostavite majicu da se osuši na peškiru, a ako niste zadovoljni rezultatom, ponovite postupak.








Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *