Main Menu

Svi mrze ovu igricu, a trenutno je najprodavanija

Uprkos upozorenjima developera da nisu uspjeli da optimizuju igru kako su željeli, PC igrači su pohrlili da kupe Cities: Skylines 2, pa su već tokom prvog dana aktivnošću srušili rekord prethodne igre.

Interesantna situacija se dogodila s igrom Cities: Skylines 2, koja je lansirana u prodaju na Steamu i na Game Pass pretplati.

Uprkos tome što su prve recenzije upućivale na tehnički nestabilnu igru, a i sam developer je upozoravao da performanse neće biti sjajne, Cities: Skylines 2 privukao je netipično veliki broj igrača na Steamu. I izgleda da je većina tih igrača ostala razočarana igrom.

Protekle sedmice Cities: Skylines 2 na Steamu je bio najprodavanija igra (tako je i u posljednja dva dana). Po lansiranju je igru istovremeno igralo 104.697 igrača (računajući samo kupljenu verziju na Steamu), što je skoro dvostruko veći broj nego što je prvi Cities: Skylines ostvario u svojih osam godina na tržištu.

Poređenja radi, prvi Cities: Skylines je privukao 56.000 istovremenih igrača za vrijeme “lockdowna” tokom 2020. godine, i to kad je igra mogla da se igra besplatno.

Međutim, reakcije igrača na Cities: Skylines 2 za sada nisu baš pozitivne. Igru ne preporučuje 53 posto onih koji su ostavili korisničku recenziju na Steamu, a kao najčešći prigovor ističu se loše performanse – na koje je developer prethodno upozoravao.

Kako stvari sada stoje, jedini način da se u Cities: Skylines 2 uživa jeste da imate high-end PC… i prihvatite igranje u 30 fps-a.



(Next News) »



Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *