Main Menu

Kako isključiti YouTube reklame u par klikova – brzo i jednostavno rješenje

Do sada je bilo relativno lako blokirati YouTube oglase pomoću različitih pregledača, ali čini se da su se iz kompanije Google uozbiljili u namjerama da ovakvoj praksi stanu na put.

Mnogo je onih koji su frustriranih odlukom da se agresivnije poradi na blokatorima ad-blockera, ali je još više objava koje govore o tome kako da se ove prepreke zaobiđu.

Jedna od njih donosi karmičku pravdu za Windows Phone, jer je upravo Google bio jedan od glavnih razloga za propast njihove platforme.

Naime, Google je odbio da podrži Windovs Phone OS na bilo koji način, pa iako je Microsoft na kraju samostalno napravio YouTube aplikaciju, Google ju je na kraju blokirao.

Sada, Windows Phone se sveti, jer je korisnik Twittera objavio jedno od potencijalnih rješenja za zaobilaženje dosadnog YouTube upozorenja koje vas, za sada, ne primorava da onemogućite ad-blocker, ali je to samo pitanje trenutka.

Instaliranjem dodatka koji se zove user-agent switcher, (na primjer, ovaj je napravio sam Google), možete da odaberete Windows Phone i tako “prevarite” YouTube.

Kada ga instalirate, pojaviće vam se u gornjem desnom uglu (ako ne, samo odaberite ekstenzije da ga vidite), i klikom na njega izaći će vam lista opcija gdje je i Windows Phone.

Ukratko, user-agent identifikuje koji tip uređaja, verziju pretraživača i operativni sistem koristite, a čini se da, bar za sada, ova metoda prelaska na Windows Phone u potpunosti uklanja upozorenje koje YouTube šalje i omogućava vam da se vratite na gledanje klipova bez oglasa.

Ono što bi možda moglo da vam zasmeta jeste što će YouTube izgledati pomalo “zastarjelo”, ali neće se desiti ništa što vam smeta da ga koristite.

Naravno, Google i YouTube bi ovo uskoro mogli da poprave, ali bar za sada, u pitanju je bar jedan od načina da se zaobiđu ograničenja koja je popularna video platforma nametnula.





« (Previous News)



Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *