Main Menu

5 najboljih i besplatnih aplikacija za gledanje filmova!

Android je odlična platforma i operacijski sistem na kojem se može raditi mnoštvo toga. Ako i sami imate pametni telefon ili tablet sa Android OS onda to i sami znate! Jedna od odličnih stvari za koje može poslužiti Android platforma je i gledanje filmova. Bez obzira želite li u svojim najdražim filmskim hitovima uživati sa dlana svoje ruke ili ih želite gledati sa pametnog televizora u 4K rezoluciji Android OS vam to može omogućiti.

Svi smo barem čuli za Netflix, Amazon ili Prime (možda ova druga dva baš i nisu toliko popularna kod nas, ali Netflix bilježi sve više svojih korisnika sa ovih prostora). Te tri usluge ne trebaju nikakav uvod niti dublje objašnjavanje čemu služe i što se sve na njima može raditi.

Netflix-Smartphone

No osim te tri usluge za gledanje filmova i sličnog sadržaja, dobro je znati da postoje i nekoliko vrlo dobrih, ako ne i odličnih aplikacija čija je namjena omogućavanje korisnicima uživanje u svemu onome u čemu biste inače uživali na već spomenutim trima uslugama!

Ono što je još bolje jest to što su te Android aplikacije u cijelosti besplatne, imaju pristup cijelom mnoštvu filmova i ne dolaze sa prevelikim brojem reklama (što je uvijek dodatan plus).

Evo pet najboljh, besplatnih Android aplikacija za gledanje filmova:

Crackle

Crackle je, reći će mnogi korisnici koji su imali prilike i iskustva koristiti ovu Android aplikaciju, jedna od najboljih, besplatnih takvih Android aplikacija. ”Hejteri” će možda reći da je Crackle jedan od slabijih pokušaja kopiranja Netflixa, no ako se malo bolje pogleda vidjet ćete da su takve informacije u biti insinuacije.

Tokom godina Crackle se vrlo dobro razvio. Od relativno nepoznate aplikacije Crackle je postao s pravom jedna od najboljih aplikacija koje služe za ”streaming” filmova. Osim filmova Crackle ima i pristup vrlo poznatim televizijskim emisijama, kao što su ”Snatch, StartUp” i ”The Oath”

Tubi TV

Tubi je još jedna vrlo dobra i vrlo legitimna aplikacija za gledanje filmova na Android uređajima koja je s vremenom dosta ”podebljala” svoj katalog filmova. Iakao Tubi baza podataka nije toliko raširena i impresivna kao ona koju ima Crackle i ondje mogu pronaći neki solidni filmski hitovi, kao ”Drive Angry” (ili kako su naši preveli- ”Put osvete”), navodi portal Pcchip.

YouTube Movies (Free to watch)

Vrlo vjerovatno znate i sami da YouTube ima svoje vlastite usluge puštanja filmova po zahtjevima korisnika. Isto tako, vjerovatno znate i za to da je YouTube pravo mjesto na kojemu možete (ako znate gdje i kako tražiti) pronaći solidan broj dosta kvalitetnih filmova koje možete odgledati potpuno besplatno. Ono što je najbolje ti filmovi su se nekako uspjeli ”provući” ispod radara autorskih prava, što opet ne znači da su filmovi piratizirani, ali opet…nisu ni daleko od toga.

Documentaries app

Volite li gledati dokumentarne emisije? Tu ne mislim na emisije tipa ”Slikom na sliku” već malo drugačijeg sadržaja. Uglavnom, ako volite dokumentarce onda trebate znati da postoji jedna vrlo dobra Android aplikacija uz pomoć koje možete besplatno gledati dokumentarne emisije na svojim Android uređajima.

Vudu

Vudu je još jedna izvrsna Android aplikacija za gledanje filmova koja je nekako uspjela proći ”ispod radara”. Osim besplatnog gledanja preko Vudu-a možete gledati i plaćene filmove, s time da su cijene dosta prihvatljive čak i za naše uvjete.

Gledanje filmova ne mora nužno biti skup sport. Zahvaljujući aplikacijama koje su nam na raspolaganju imamo priliku i mogućnost gledati širok spektar filmova u cijelosti besplatno.








Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *