Main Menu

Najljepše žene bivše Jugoslavije nekad i sad

Ljepotice iz bivše Jugoslavije mnogima su i danas nezaboravne, a nostalgičari će reći da je to bilo blaženo doba ljepote, kada nisu postojali silikoni, hijaluron i Instagram filteri.

Bivše jugoslavenske misice, sportašice, pjevačice i glumice bile su apsolutne ljepotice, a časopisi u kojima su izlazile njihove fotografije prodavali su se u milionima primjeraka.

Prisjetili smo se nekih od njih, kako su izgledale i kako danas izgledaju.


Ana Sasso

Ana Sasso danas ima 61 godina i izgleda sjajno. Nezaboravna Miss Jugoslavije i danas plijeni pažnju gdje god se pojavi, a njeni fanovi na Instagramu je časte komplimentima.


Suzana Mančić

Najpoznatija loto-djevojka bivše države, Suzana Mančić (67) otkrila je šta su sve muškarci bili spremni napraviti kako bi osvojili njeno srce. Kako kaže, neki su se poput Romea penjali na balkon njene sobe, neki su zbog ljubavi noći provodili u liftu njene zgrade.


Svetlana Kitić

Svetlana Ceca Kitić najljepša sportašica bivše Jugoslavije posljednjih je godina prošla kroz teške finansijske periode, a učestvovala je i u reality programima zbog zarade.


Tanja Bošković

Muškarci još uvijek zadrhte pred Tanjom Bošković. Glumica još aktivno radi i snima filmove. Za sebe ne voli govoriti da je bila seks-simbol.


Bernarda Marovt

Slovenka Bernarda Marvot bila je manekenka koja bi 1984. na izboru za Miss svijeta vjerovatno osvojila titulu da tadašnji list Start nije objavio nekoliko njenih golišavih fotografija u toplesu. Kasnije je izgradila manekensku karijeru u Italiji, a bila je i među 5 najplaćenijih manekenki u Evropi.


Anica Dobra

Glumica Anica Dobra bila je popriličan seks simbol osamdesetih i velika glumačka zvijezda bivše Jugoslavije. Za njom su se okretali muškarci u cijeloj Jugoslaviji, a neki i danas tvrde da se radi o jednoj od najzgodnijih jugoslavenskih glumica svih vremena.


Dragana Mrkić

Dragana Mrkić proslavila se nakon što se pojavila u kultnom filmu „Oficir s ružom“. Scena u kojoj ona gola kadu dijeli s Ksenijom Pajić svakako je dugo bila jedna od filmskih scena s ovih prostora o kojima se dugo govorilo.

Mrkić je, inače, glumu završila u Beogradu gdje još i danas igra, a značajnije uloge ostvarila je i u filmovima „Iskušavanje đavola“, „Pogled s Ajfelovog tornja“ i „Gledaj me“.


Lepa Brena

Lepa Brena utrla je put današnjim zvijezdama. Fahreta Jahić je brzo shvatila značaj dobrog izgleda, i od bucmaste djevojke utegnute u vruće pantalonice pretvorila se u pjevačicu sa stilom.





(Next News) »



Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *