Main Menu

Starinski radio napravljen od lego kockica

Napravljen od više od hiljadu LEGO kockica, ovaj starinski radio ima tajni poklopac na poleđini koji vam omogućava da gurnete pametni telefon unutra.

Uključite Spotify ili YouTube, izaberite svoju omiljenu numeru i pritisnite “play” dok ubacujete svoj telefon u LEGO Vintage radio i ponovo stvorite osjećaj da imate starinski radio koji pušta vaše omiljene pjesme!

Ima poklopac
Najbolji dio, Dimexart-ova konstrukcija dolazi s funkcionalnim dugmićima koje možete da okrećete i pritiskate, baš kao što biste to učinili s autentičnim starim dobrim radiom.

Dimexart, koji stoji iza ovog zanimljivog dizajna, kreirao je ljupki vintidž radio još 2021., ali ga je tadašnji LEGO tim odbio. Dizajnera ovo nije nimalo pokolebalo, štaviše odlučio je da uradi još bolju verziju.

Ona sada ima poklopac na poleđini koji vam omogućava da ubacite bilo koji pametni telefon, koristeći zvučnike telefona i akustičnu komoru praznog LEGO radija da stvorite topao, blagi audiozvuk povezan s uređajima iz prošlosti.

U demo dizajnu, Dimexart čak koristi ekran telefona da imitira toplo pozadinsko osvjetljenje koje se vidi na većini radio kontrolnih panela. S obzirom na to da su se ponekad koristili i noću, radiouređaji su dolazili sa svjetlima kako biste mogli da vidite na kojoj ste stanici.

Točkići i dugmad
Točkići s lijeve i desne strane su funkcionalni i uzrokuju da se klizači unutra pomjeraju lijevo ili desno kako bi ukazali na stanicu/frekvenciju ili jačinu zvuka. Na dnu se također nalaze točkići i dugmad, koji su funkcionalni u smislu da se sa njima može komunicirati, ali to je sve što oni rade.

Radio dolazi s estetikom inspiriranom drvetom i predivnom kontrolnom pločom na dnu koja će vas podsjetiti na neke lijepe i bezbrižnije prošle dane.






Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *