Badem kao lijek

Odličan izvor proteina su bademi koji na zdrav način pomažu u izgradnji mišićne mase i koji iznutra hrane kožu. Bademi sadrže obilje minerala i nutritivnih tvari, a odličan su tonik za mozak, krv, oči, mišiće, kosti, tijelo i kožu. Jeste li već probali maslac od badema?

Bademi kao lijek
Bademi su jedna od najzdravijih i najpotrebnijih namirnica za bolje zdravlje. Više je razloga zašto bi ih češće trebali konzumirati, pa tako ne treba zaboraviti da pomažu spriječiti srčani udar.
Kako su bogati mononezasićenim masnim kiselinama koje djeluju u kombinaciji s vitaminom E, nije ni čudno što se upravo orašasti plodovi smatraju najboljim načinom da se smanji količina lošeg kolesterola. Ujedno pomažu kontrolirati razinu šećera u krvi te tako smanjiti rizik od pretilosti i dijabetesa.

Bademi se koriste i za liječenje:
žučnih kamenaca
žgaravice
liječenje ženskih i muških spolnih poremećaja
Alzheimerove bolesti
anemije
psorijaze
amnezije
živčanog sustava
fizičke slabosti
bolova u mišićima
suhe kože
promjene raspoloženja

Maslac od badema
Zbog iznimne koristi koju nudi badem, maslac od badema bi trebalo uvrstiti u svakodnevnu prehranu. Recept za pripremu maslaca od badema je vrlo jednostavan i lagan za pripremu a samljeveni bademi u maslacu će se lakše probaviti dok će se njihova hranjiva svojstva sačuvati.

Za pripremu maslaca od badema se koriste sirovi bademi, ali mogu se upotrijebiti i prženi bademi jer obiluju cinkom koji je odgovoran za poboljšanje rada štitnjače.

Potrebno je nešto dulje vremena za probavljanje ovog maslaca pa je odličan za osjećaj sitosti kroz dulje vrijeme i povećanje energije. Savjetuje se osobama koje žele izgubiti višak kilograma i osobama koje žele imati obroke koji uravnotežuju šećer u krvi. Potrebno ga je konzumirati prije vježbanja kako bi se povećala snaga i izdržljivost.

Savjetuje se svim osobama koje uživaju u orašastom i osebujnom okusu koji pruža badem, a može se koristiti na razne načine i uz mnoga jela. Može se konzumirati kao poslijepodnevni obrok kada god osoba osjeti da joj je pala energija ili se može konzumirati za ručak ili doručak.

Odličan je kao dodatak sendvičima tako da se upotrijebi u pripremi sendviča namazanog na krekere ili tost, a može se koristiti i u jutarnjim kašama, kao dodatak slanutku ili u kombinaciji s raznim umacima.
Može se dodati i u osnovni preljev za salatu, a odličan je i u kombinaciji s juhama od narančastog povrća poput slatkog krumpira, bundeve i mrkve. Koristiti se može i za pripremu domaćeg sladoleda ili za smoothieje kako bi povećali okus i dobili na gustoći, te u raznim receptima za kolače.

U maslacu od badema mogu uživati veliki i mali, a potrebno je samo uključiti malo mašte i uživati u pripremi raznovrsnih jela.« (Previous News)Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *