Djeca ubice

Njihovi zločini su tako monstruozni, da su zbog njih mijenjani zakoni

Rijetko se dešava da djeca počine zločin, a još rjeđe da to bude ubistvo. Međutim, ubistva su takva djela da nije uvijek jasno ni šta motivira odrasle, a kamoli najmlađe da se odluče na takvo zlodjelo.

Deni i Riki Predi (Danny i Ricky Preddie)

Tek nakon trećeg suđenja braća Deni i Riki osuđeni su za ubistvo desetogodišnjeg Damiliola Tejlora (Taylor).

On se 2000. godine vraćao kući u jugoistočnom Londonu, kada je uboden razbijenom flašom, što su zabilježile i nadzorne kamere. Preminuo je 30 minuta kasnije od krvarenja.

Braća su osuđena na po osam godina zatvora. Riki je oslobođen 2010, a Deni godinu kasnije.

Erik Smit (Eric Smith)

Dok je vozio bicikl u Njujorku, Erik (13) je 1993. godine naletio na četverogodišnjeg Derika Robija (Derrick Robie), koji je hodao sam.

Odveo je malog dječaka u šumu, zadavio ga, bacio dva velika kamena na njegovu glavu i sodomizirao tijelo granom. Osuđen je na najstrožu kaznu za maloljetnike, od devet godina do doživotne robije.

Uvjetna sloboda odbijena mu je 2001. godine, a narednu šansu imat će 2018. Tvrdio je da je preživio maltretiranje u porodici, ali mu porota nije povjerovala jer nije izražavao emocije.

Lajnel Tejt (Lionel Tate)

Lajnel (12) je najmlađi Amerikanac ikada koji je osuđen na doživotnu robiju bez prava na uvjetnu slobodu.

On je 1999. godine ostao sam sa šestogodišnjom Tifani Junik (Tiffany Eunick), a 45 minuta kasnije je rekao majci da djevojčica ne diše, jer joj je udario glavu u sto.

Povrede su bile mnogo gore, od napukle jetre i lobanje, slomljenih rebara, nagnječenje mozga. Ispostavilo se da je Tejt skakao po njoj dok nije preminula.

Džošua Filips (Joshua Phillips)

Džošua Filips (14) navodno se igrao bejzbol palicom u svom domu u Floridi, kada je 1998. godine udario Mejdi Klifton (Maddie Clifton, 8) u oko, od čega je počela krvariti.

Uplašio se rekacije roditelja, zbog čega ju je zadavio telefonskim kablom i izbo 11 puta.

Tijelo je sakrio ispod svog kreveta, gdje ga je pronašla njegova majka sedam dana kasnije. Autopsija nije pokazala tragove seksulanog zlostavljanja, ali je tijelo pronađeno golo.

Alisa Bustemant (Alyssa Bustamante)

Alisa (15) je 2009. godine namamila svoju komšinicu Elizabet Olten (Elizabeth, 9) u šumu, gdje ju je zadavila, prerezala vrat i vene, a onda je sahranila u plitkom grobu.

Porijeklom iz Misurija, bila je problematično dijete sa depresijom, historijom samopovređivanja i pokušajima samoubistva.

Džese Pomeroj (Jesse Pomeroy)

Rođen je u Bostonu 1859. godine, a sa 11 je već premlaćivao mlađe od sebe, pesnicama, kajšem i nožem.

Pomeroj je 1874. godine napao Meri Kuran (Mary Curran, 10) i Horejsa Mulina (Horace Millen, 4), i oboje ubio.

Osuđen je na smrt vješanjem, ali je dvije godine kasnije osuđen na doživotnu robiju.

Meri Bel (Mary Bell)

Dan prije nego što je napunila 11 godina, 1968. je namamila Martina Brouna (Martin Brown, 4) u napuštenu kuću u Njukastlu. Dva mjeseca kasnije zadavila je Brajana Houva (Brian Howe, 3).

Kako se otkrilo, njena majka je bila prostitutka koja je pokušala da je ubije nekoliko puta, a čak joj je davala i tablete kao slatkiše.

Na sudu je ustanovljeno da boluje od psihičkih poremećaja.

Džon Venejbles i Robert Tompson (Jon Venables i Robert Thompson)

Džon Venejbles i Robert Tompson, desetogodišnji dječaci, postali su najmlađe osuđene ubice u Engleskoj, nakon što su 1993. godine ubili dvogodišnjeg Džejmsa Bulgera (James Bulger).

Bacali su mu boju u oči, šutirali i udarali, kamenovali, a onda bacili metalnu ploču na njega koja ga je ubila. Tijelo su ostavili na šinama, gdje ga je prepolovio voz.« (Previous News)Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *