Djevojčica nakon ujeda krpelja ostala paralizirana

Majka 5-godišnje djevojčice Kailyn iz SAD-a uspaničila se kada je kćer u srijedu prošle sedmice probudila kako bi je spremila za malu školu.

Malena nije mogla micati nogama, bila je paralizirana. Najprije je pomislila da se radi samo o utrnuću od nezgodnog položaja dok je spavala, ali tada je shvatila da djevojčica ima problema i s govorom.

– Dan prije smo došli kući i sve je bilo normalno. Okupala se i oprala kosu, krpelja na njoj nisam vidjela. Drugi dan ujutro stala je nogama na pod i pala, nije mogla stajati niti hodati – ispričala je majka Jessica Griffin, a prenosi MS News Now.

Ljekari su smirili uspaničenu majku rekavši joj da će se sve vratiti u normalu najkasnije za 24sata. I zaista, djevojčica se oporavila.

 

Jessica je objavila svoje iskustvo na Facebooku kako bi upozorila druge da ne shvaćaju krpelje olako te da dobro pregledaju svoju djecu na kraju dana, posebno ako su bila negdje u prirodi.

Napomenula je da je prije odlaska s kćerkom u Hitnu pomoć, krpelja izvadila i spremila ga u vrećicu, kako bi liječnici imali priliku vidjeti je li zaražen.

Inače, krpelji znaju satima hodati po tijelu dok ne nađu pogodno mjesto za ubod. Sama procedura probadanja kože traje desetak minuta, a žrtva to ne osjeća upravo zbog neurotoksina u slini.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *