Lov i ribolov

Ovaj kraj je oduvijek bio poznat po potočnoj pastrmki, koja je živila u čistoj i bistroj Drežanjci, kao i po raznoj divljači sa Čvrsnice, Čabulje i Prenja. Međutim rat i oholost okolnog stanovništva  doprinijelo je izumiranju ovih životinjskih vrsta, tako da danas imamo više ribolovaca i lovaca nego ribe i divljači. O vremenu kada je Drežanjka bila puna ribe, sa sjetom se još uvijek priča mlađima, onima koji to ne pamte.
Najpoznatiji i najuspje
šniji ribolovac Drežnice bio je rahmetli Mustafa Mujo Čulinović, koji je davnih 60-tih godina u Drežanjci ulovio pastrmku tešku 23 kilograma. Ovaj isti ribar je kasnije i u Neretvi ulovio pastrmku tešku 18 kilograma. Dolaskom jezera volio je pored ostaloga otići i u ribolov na šarane, gdje je isto tako imao mnogo uspijeha. U jezeru je na poznati mamac “puru” ulovio šarana teškog 13,5 kilograma. Inače ovaj vrsni ribolovac je sam pravio svoje mamce, tako da je bio poznat i po svojim površinskim i podvodnim mušicama na koje su hvatali mnogi domaći i strani ribolovci.
Kako je bio uspije
šan ribolovac tako je bio i dobar lovac. Poznavao je sve čudi okolnih planina i sva mjesta gdje ima divljači. Lovac je postao krajem davnih 50-tih godina i u njegove trofeje spadaju mnogi primjeri ubijenih divljači. U lov i ribolov je najviše išao zbog ljubavi prema sportu i prirodi…