Međunarodni certifikati za učenike OŠ “Drežnica”

Spread the love

Certifikati za učešće u međunarodnom obrazovnom projektu „Spektar“ danas su uručeni članovima paleografske sekcije Osnovne škole “Drežnica”, Mostar pod rukovodstvom voditeljice sekcije, Edite Kevro, MA.

Međunarodni obrazovni projekat „Spektar“ ima za cilj da: promoviše vrijednosti i značaj nastavničke profesije, promoviše aktivnosti kojima učenička postignuća postaju funkcionalna, a koja se temelje na znanjima, vještinama, vrijednostima i stavovima i promoviše cjeloživotno učenje i globalno obrazovanje, saopćeno je iz OŠ “Drežnica” Mostar.

Projekat je trajao dva mjeseca i realizirane su dvije aktivnosti:

1. Nastavnici su važni i 2. Učenje je značajno.

Učenici, ne kriju svoje zadovoljstvo i oduševljenje zbog uspješno realiziranih aktivnosti u projektu i međunarodnih cetifikata koje su dobili. Iskazali su želju za nastavkom saradnje u projektu i raduju se novim projektnim aktivnostima.Umrežavanje nastavnika je jedan od prioriteta u savremenom obrazovanju. Razmjena nastavničke prakse doprinosi pospješivanju nastave i čini je kvalitetnijom. Mr Sava Kovačević, učitelj iz OŠ ,,Oktoih“ u Podgorici i mr Mirsada Šabotić, profesorica maternjeg jezika u Gimnaziji ,,30. septembar“ u Rožajama su autori projekta koji se implementirao uz podršku Centra za obuku i obrazovanje u Podgorici, a učesnici su za realizovane aktivnosti dobili certifikate sa logom i pečatom Centra za obuku i obrazovanje, navodi se u saopćenju.

 

Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

RSS