Najveći neprijatelji vaše kose

Tri su glavna krivca koja zajedno rade kako bi uništili vašu kosu u ljetnim danima. Nemoguće je u ljetnim danima odoljeti Suncu, i vodi, a sve to prati i vjetar. U nastavku čitajte koliko to može biti opasno za kosu, ali ne bojte se, poduzimanjem odgovarajućih mjera opreza sačuvat ćete zdravlje svoje kose

 

Neprijatelj broj 1: Sunce

Iako se Sunce može činiti dobrim, zapravo, čini štetu na vašoj kosi. Pretjerano izlaganje Suncu dehidrira vašu dlaku. Rezultat je suha, lomljiva kosa; u osnovi vam ostaju krhkiji pramenovi koji mogu biti osjetljivi na dugoročno oštećenje. Sunčeve UVA/UBA zrake štetne su za našu kosu i tjeme! Svaki pramen kose je složen, višeslojni protein koji, kada ga pogoršaju štetne Sunčeve zrake, može rezultirati gubitkom prirodnog pigmenta, potamnjenjem ili manjkom elastičnosti.

 

Neprijatelj broj 2: Voda

Možda ćete se zapitati: kako voda može biti štetna za moju kosu? Pa, očigledni prijestupnik na kojeg uvijek ukazujemo je slana (morska) voda, ali jeste li znali da slatka voda (mislimo na jezera i rijeke) također može dovesti do oštećene kose? Slana voda ima svoje korisne elemente poput minerala i vitamina, ali kada sarađuje s prethodnim neprijateljem kose, Suncem, ona čini najgoru noćnu moru kosi. Izlaganje slatkovodnoj vodi može kosi prenijeti bakterije, prljavštinu ili neželjene mikrobe.

 

Neprijatelj broj 3: Vjetar

Jeste li ikad primijetili u starijim filmovima da je svaka starleta nosila prekrasnu maramu za vrijeme vožnje niz autocestu kalifornijske obale u svojim kupe kabrioletima? To nije bio samo elegantni modni dodatak, to je bila zaštita kose od vjetra. Iako možda izgledate kao bezbrižni kopilot s kosom koja se vihori, vi, zapravo, stvarate sitne čvorove ili kanape koji kasnije mogu dovesti do oštećenja dužine kose, što zauzvrat vodi do ispucalih krajeva kojima nema pomoći.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *