Titov Galeb i ostale smetnje našem progresu

Danas je grad Rijeka potpimognut EU fondovima pokrenuo proces restauracije Titovog simbola, broda “Galeb”, a to je bio novi povod da se balkanski humanoidi slože u jednoumlju i osudama.

,,Najbolje ga je renovirati jednim torpedom na pučini”, ,,to komunističko smeće treba poslati u Sjevernu Koreju”, “potopiti ga zajedno sa komunjarama”… Ovo su neki od ‘normalnijih’ komentara na vijest kako će jedan grad iskoristiti EU fondove, obogatiti turističku ponudu i, na koncu, zaraditi.

Srbi, Bošnjaci, Hrvati i ostali koji su sa ponosom polagali pionirsku zakletvu i obožavali čovjeka kojem se svijet divio sada se utrkuju u pljuvanju istog.

  • Galeb je sagrađen u Italiji 1936. godine.
  • Nacisti su ga koristili za postavljanje mina u Jadranu.
  • Potopljen je pred kraj Drugog sv. rata.
  • Jugoslavija ga je izvukla sa dna, renovirala i predstavila kao Školski brod mornarice.
  • Kao Titovo prevozno sredstvo vjerovatno je jedan od najpoznatijih brodova druge polovine dvadesetog vijeka.

Juče su pljuvali kada su stigle neke rate (u odnosu na sadašnji dug minornog zaduženja) Ex Ju duga, koji je bio značajno manji od npr.duga hrvatskog zdravstva.

Danas pljuju po restauraciji Galeba sa idejom da se svi tragovi zloglasnog režima moraju ukloniti.

Pa vox populi kaže tako i treba delati što bi rekla slovenačka braća.

Hajde da zaboravimo neki oronuli brod i vidimo šta nas to još podsjeća na zloglasnog Broza🤔

Već sutra treba zakazati rušenje Marakane, JNA, Poljuda, Maksimira (ako se sam ne sruši), Koševa, Grbavice i mnogih drugih stadiona sjećanja na taj demonski režim.

Koliko sutra treba preorati one autoputeve koji su nekada imali zloglasni prizvuk bratstva i jedinstva i po modelu moderne BiH praviti godišnje kilometar autoputa.

Zatrpati sve tunele koje su probile udarničke grupe jugokomunističkih zlotvora i granatirati sve aerodrome koje su sagradili.

Vratiti stari sjaj Novom Beogradu, onome koji je do zlokobnog sistema imao samo kraktanje žaba, a oni u svom zlom naumu na tom mjestu sagradiše najurbaniji dio Balkana.

Sve one škole iz kojih učionica su skinuli petokrake trebalo je porušiti još 92′ jer ko još voli zaostali socrealizam u arhitekturi. To što se iste koriste i danas je opsjena koju održavaju stari udbaši. Ta možemo mi već sutra imati bolje škole.

KBC Rebro, Koševo, VMA i druge zdravstvene ustanove takođe treba porušiti ili od njih napraviti mentalne bolnice za ljubitelje tog užasnog režima.

I tako dalje, i tako dalje…

Sada se osvrnite oko sebe i vidite šta bi u vašem gradu ostalo da nije bilo toga čovjeka čiji i brod želite da potopite nakon što ste pretopili i u otpad prodali svaku mašinu iz hiljada i hiljada Jugoslovenskih firmi.

I kada na kraju završite sve i odahnete jer ste sina naučili da istorija počinje devedesetih tada nipošto ne gledahte npr. History kanal na tv. Tu može ponekad da ti iskoči neki zaprepašćujući podsjetnik na toga zlotvora.

Primjera radi podatak da je Titova sahrana drugi najgledaniji događaj dvadesetog vijeka, odmah nakon slijetanja na Mjesec!

 « (Previous News)Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *