Stiže velika nadogradnja Microsoftovog operativnog sistema

Microsoftova sljedeća velika nadogradnja donosi poboljšanu integraciju Android uređaja, pruživši korisnicima mogućnost pokretanja instaliranih aplikacija na računalu.

Microsoft je u najnoviju verziju Windowsa 10 ubacio mogućnost pokretanja Android aplikacija pored onih koje rade u Windowsima. Riječ je o novoj funkciji koja je dostupna svim korisnicima beta programa te koja proširuje koncept preslikavanja aplikacije sa ekrana smartfona na zaslon računala. Najnoviji dodatak integralni je dio poboljšane aplikacije Your Phone gdje se u sklopu jednostavnog menija može pokretati aplikacije instalirane na mobilnom Android uređaju. Sve pokrenute aplikacije imat će svoj prozor, što znači da će biti podložne multitaskingu.

Najnovija nadogradnja omogućit će izravno pokretanje aplikacija na računalu bez potrebe za gledanjem ekrana smartfona.

Jedna velika prednost je mogućnost pokretanja više aplikacija unutar zasebnih prozora, nešto što je Microsoft objavio tokom lansiranja Galaxy Notea 20. Korisnici Windowsa 10 će, doduše, morati čekati prije nego što dobiju ovu funkciju koja, prema Microsoftu, uskoro stiže i na druge uređaje osim Galaxy Notea 20.

Kao što to obično ide, Microsoft je naglasio da neke aplikacije možda neće htjeti podržavati tipkovnicu i miš, dok će druge samo prikazati crni ekran ili odbiti reproducirati zvuk. Ako želite isprobati nove funkcije, trebat će vam telefon iz Samsunga. Microsoft je objavio listu podržanih telefona, no realno – radi se samo o listi Samsung smartfona.

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *