Poznata kleptomanka Sabaheta Džindo

Ja jesam lopov, ali ne volim da mi pakuju

Nikada ne znam kada će to da se desi i kada ću nešto ukrasti. Kada se zateknem u radnji, ja ću nešto uzeti. Kradem u hodu, kazala nam je Sabaheta Džindo (61) u ekskluzivnoj ispovijesti za „Dnevni avaz“, nakon što je nedavno bila privedena u Banjoj Luci.

Prvi put ova poznata kradljivica s dijagnozom šizofrenog poremećaja, koji se ogleda u patološkoj krađi, obratila se jednom mediju i otvoreno govorila o krađama koje je počinila.

U prvi mah predstavila nam se kao sestra Sabahete Džindo iz Sarajeva. I kad smo pomislili da nevjerovatno liči na poznatu kradljivicu s potjernice i videosnimaka na kojima ”hladno” kupi novčanike u kafićima, pokazala nam je svoje lične dokumente i otkrila da je ona žena za kojom tragaju sve policije u BiH.

Naručila se za frizuru pa frizerki ispraznila novčanik

Došla je kako bi se naručila na frizuru. Zatim mi je tražila vizit kartu, a potom i maramicu, ubrus. Kada sam otišla u toalet, ona je to iskoristila i iz novčanika mi uzela novac. To sam shvatila tek kada je otišla.

Ukratko, tako u izjavi za “Nezavisne”, krađu, tokom koje je ostala bez 2.350 KM, opisuje vlasnica frizerskog salona u Banjoj Luci, koja je pokradena 2. septembra, a za šta je osumnjičena Sabaheta Džindo (61) iz Sarajeva, poznata i kao kraljica džeparoša.

– Žena je ušla da se naruči kao mušterija. Ja sam je naručila. Tražila je vizit kartu, broj telefona. Ja sam, da bih joj dala broj telefona, otvorila ladicu gdje se nalazi novčanik. Utom je tražila maramicu, ubrus. Vjerovatno je shvatila da se to nalazi u toaletu. Kad sam izašla da joj dam ubrus, gospođa je otvorila ladicu, izvadila novčanik, iz njega pare. Potom je sve vratila kako je bilo, uzela ubrus i otišla – kaže ova banjalučka frizerka.

Prma njenim riječima, ta žena je u salonu bila 10 do 15 minuta, a onda je, nakon što je otišla, prošlo oko sat vremena kada je primijetila da je ostala bez para.

– Nešto sam trebala novčanik. Kada sam otvorila, bio je prazan. Zatim sam prijavila policiji. Zapamtila sam je, kad vam neko uđe, vidite s kim komunicirate. Kad je uhapšena išla sam na prepoznavanje – priča za frizerka.

Zbog sumnje da je izvela ovu krađu, Sabahetu Džindo uhapsila je banjalučka policija. Uhapšen je i njen suprug Mirsad Džindo, kojeg terete da joj je pomagao tokom krađe, nakon čega je on pušten, a ona sprovedena u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, koje je zatražilo da bude pritvorena, ali ne u KPZ, već u zdravstvenoj ustanovi.

– Tužilac je stavio prijedlog za određivanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičene te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičena ponoviti krivično djelo – potvrđeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Džindo je hapšena niz puta zbog krađa širom BiH u trgovinama, kafićima, na pijaci i slično. Nedavno je pala u Doboju, gdje su je policajci primijetili u vozilu.

Prije nekoliko godina njen suprug je rekao da ona nema potrebu da krade.

– Ima sve u životu. Jednostavno, to je bolest – rekao je on tada.

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *