Pet filmova koje trebate pogledati ove jeseni

Iako je pandemija koronavirusa utjecala na filmsku industriju, i ove jeseni nam stižu novi filmovi.

BBC je izdvojio filmska ostvarenja među kojima će svako pronaći nešto za sebe.

Tenet

Dugoočekivani novi film legendarnog Kristofera (Christophera) Nolana je naučnofantastični film u kojem pratimo tajnog agenta koji otkriva misteriozno oružje pomoću kojeg se može vratiti kroz vrijeme.

BBC ga opisuje kao mješavinu filmova o Bondu, “Povratka u budućnost” i filma “Na rubu budućnosti”.

Mulan

Radi se o remakeu istoimenog crtića iz 1998. godine. Sudeći po traileru, očekuju nas neke epske scene bitki i spektakularna scenografija.

Pratimo doživljaje mlade Kineskinje koja se preruši u ratnika kako bi spasila svog oca i zauzela njegovo mjesto u vojsci.

I’m thinking of ending things

U ovom filmu pratimo mladu djevojku koja svog novog dečka prati na izoliranu farmu njegovih roditelja, a ono što je tamo dočeka natjerat će je da preispita sve što je znala o njemu, ali i o sebi.

The Glorias

Ove jeseni nas očekuje i biografska drama o feminističkoj ikoni Gloriji Steinem u kojoj pratimo njen život, a glumi je nekoliko glumica u različitim životnim fazama. Tako ćemo u ulozi Glorije gledati Džulijanu Mur (Julianne Moore), Ališu (Aliciju) Vikander, Lulu Vilson (Wilson) i Rajan (Ryan) Kieru Armstrong.

White Riot

Muzički dokumentarac bavi se pokretom “Rock Against Racism” osnovanim 1976. kao odgovor na rastuće nacionalne konflikte i antimigrantsku politiku u Velikoj Britaniji.

BBC navodi da film kombinuje nove intervjue s arhivskim snimcima.

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *