Novoizgrađeni bivak na planini Velež nazvan “Armin Gazić – Mućak”

Planinarsko sportsko društvo (PSD) Prenj Mostar obavjestilo je u ponedjeljak sve planinare i ljubitelje prirode da su završene aktivnosti na izgradnji planinarskog skloništa na lokalitetu Jančiji do na oko 1.700 metara nadmorske visine, na planini Velež.

Upravni Odbor Planinarskog saveza Federacije BiH donio je odluku da bivak na planini Velež nosi naziv “Armin Gazić-Mućak”.

Dvadesetdevetogodišnji Armin Gazić, zvani Mućak, jedan od najboljih bh. alpinista, poginuo je krajem jula prilikom prevrtanja čamca na Neretvi, nizvodno od Bunskih kanala.

Iz PSD-a Prenj su se zahvalili Planinarskom savezu FBiH i Federalnom ministarstvu okoliša i turizma koji su osigurali sredstva za realizaciju ovog značajnog Projekta, kao i Edinu Mušiću, privrednim kolektivima iz Mostara i ostalim prijateljima Društva koji su osigurali ostatak sredstava za završetak ovog Projekta.

– Veliko hvala svim našim članovima, ljubiteljima prirode i ostalim građanima koji su se aktivno uključili u realizaciju i ostvarivanje projekta – istakli su iz PSD-a, uz molbu eventualnim posjetiocima da u narednih sedam dana ne ulaze u objekat zbog svježe lakiranih površina unutar objekta.

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *