Najmoćniji domaći antibiotik koji provjereno ubija viruse i bakterije

Vrijeme je pandemije koronavirusa, a pred nama je i period kada će i sezonki grip postati aktivan, zato je najpametnije spremo dočekati period ispred nas.

Ako osjetite da vas bolest “lomi”, napravite ovaj moćni domaći antibiotik i ne morate da brinete.

Mješavina ovih sastojaka se bori protiv infekcija, parazita, gljivica i virusa, a ujedno ojačava imuni sistem. Može se koristiti za čišćenje krvi, poboljšanje cirkulacije i liječenje hroničnih bolesti.

Potrebni sastojci su:

700 ml jabukovog sirćeta
30 g sitno sjeckanog belog luka
30 g sitno sjeckanog crnog luka
2 svježe paprike
30 g rendanog đumbira
2 kašičice mljevenog rena
2 kašičice kurkume
Priprema:

Sve navedene sastojke, osim jubukovog sirćeta, pomješajte i stavite u staklenu teglu. Sve to prelijte jabukovim sirćetom, poklopite i dobro protresite. Smjesu čuvajte na hladnom i tamnom mjestu i ostavite da odstoji 2 nedjelje. Nakon toga, lijek je spreman za upotrebu.

Uzimajte jednu kašičicu ovog antibiotika dnevno, a najbolje bi bilo poslije doručka. Ovaj lijek je dosta jak, pa preporučen dozu ne biste smjeli da prekoračite.

Evo kako ovi sastojci utiču na organizam:

Jabukovo sirće odlično čisti organizam
Bijeli luk je dobro poznat kao lijek za mnoge bolesti. Zbog sadržaja vitamina A, B1, B2 i C, niza minerala, kalijuma, kalcijuma, magnezijuma i fosfora bijeli luk je moćan u očuvanju kompletnog zdravlja čovjeka. Obilje vitamina i minerala imaju i paprike, pa su samim tim odlične za jačanje imuniteta.

Đumbir sadrži vitamine C, B1, B2 i esencijalne aminokiseline, a osim toga ima protuupalna svojstva.

Ren je prirodni antibiotik sa jakim antibakterijskim djelovanjem, dok kurkuma ima antivirusna, antikancerogena i protuupalna svojstva zahvaljujući kurkuminu, aktivnom sastojku kurkume.

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *