Nova hit kafa s TikToka koju ćete lako pripremiti kod kuće

TikTok je prepun kreativnih načina na koji možete pripremiti prvu jutarnju kafu. Korisnici stalno dijele svoje recepte i trikove, a sada se pojavio možda najkorisniji koji smo vidjeli od Dalgona kafe.

Chefica i fitness instruktorica Katie Lopynski ovih je dana pokazala kako na vrlo jednostavan način možete priremiti ledenu kafu s cimetom kad vam treba kofeinski boost, a nemate vremena miksati sastojke kako biste dobili čvrstu i kremastu strukturu kafe.

Sve što trebate od sastojaka su ledene kockice od kafe, mlijeko i malo cimeta.

Ledene kocke od kafe ćete napraviti ranije na isti način na koji kod kuće radite kockice leda – skuhajte kafu, ulijte ju u posudu za led i stavite u zamrzivač.

Ako ste ikada pokušali sami pripremiti šoljicu ledene kafe, onda znate da to obično završi okusom razvodnjene kafe jer se led brzo topi. I zato ovaj trik s kockicama kafe djeluje.

Umjesto da kafu razrjeđujete dok se kockice tope, na ovaj način uživat ćete u pravom okusu. Jednom kad ih zamrznete, a poželite brzo i jednostavno napraviti ledenu kafu, izvadite ih iz zamrzivača, ubacite u čašu, ulijte mlijeko po izboru i na kraju dodajte malo cimeta.

 « (Previous News)Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *