Novi skandalozan potez Begića i kompanije

Nogometni savez Bosne i Hercegovine odlučio se na još jedan skandalozan potez. Naime, odlučio je da Zmajevi više neće igrati utakmice u Zenici na stadionu Bilino Polje.

Razlog je skandiranje navijača NK Čelik, popularnih Robijaša, koji su tokom susreta tražili ostavke čelnika NS BiH, a najglasniji su bili u prozivkama Elvedina Begića, čovjeka koji je zadnjih šest godina svojim katastrofalnim potezima razvalio reprezentaciju koja od plasmana na SP u Brazil, “stigla” na 50. mjesto najboljih selekcija svijeta.

Begić je itekako loše podnio činjenicu da navijačima sramotni potez Skupštine NSBiH da mu dodijeli titulu počasnog predsjednika ništa ne znači. Na sreću, po onoj “ničija nije do zore gorjela”, uskoro će Begić postati samo ružna prošlost. Sramotna odluka koja je danas saopštena javnosti, uvjereni smo, trajat će samo do trenutka dok se Savez ne riješi Begića.

A, evo kako su iz NSBiH objasnili sramotan potez da nakon više od dvije decenije gostoprimstva, napuste Bilino polje. Naravno, sramotno saopštenje nije potpisao Begić. Kao i do sada, kada god su stvari krenule nizbrdo, Begić se opet sakrio od javnosti…

“Poštovani gradonačelniče, ovim pismom se obraćamo Vama kao prvom čovjeku Grada Zenice, a ujedno koristimo priliku da upoznamo i uvažene vijećnike Gradskog vijeća Zenice sa novonastalom situacijom.

Sramno je ono što smo jučer doživjeli u gradu u kojem je NS BiH svojim direktnim angažmanom omogućio da bude mjesto vrhunskih sportskih dešavanja, prvi prioritet za odigravanje međunarodnih utakmica i redovna adresa za dolazak velikog broja konzumenata utakmica naše nacionalne selekcije.

Sve ono što je moglo biti najbolje, od nogometnih projekata do epskih utakmica, vezano je za ovaj grad.

I onda se dešava ono čemu je bosanskohercegovačka javnost jučer svjedočila, kao i široki TV auditorijum, kada se grupa huligana sa južne tribine od prvog sudijskog zvižduka ustremila i žestoko okomila na sve što ima veze sa NS BiH. Prije svega na predsjednika Saveza, time i na članove Izvršnog odbora, kao i stotine radnika koji participiraju u radu krovne kuće nogometa u Bosni i Hercegovini.

Mučno je bilo svjedočiti salvama uvreda, slušajući horske vulgarnosti upućene predsjedniku i našem Savezu tokom cijelog prvog poluvremena, što je veoma neprilično i navesti u pisanoj formi.

Riječi koje su pojedinci koristili zorno potvrđuju spoznaju da više nismo dobrodošli u Zenicu. Tjeraju nas, psuju nas, vrijeđaju nas, diraju u naše porodice i ljudsko dostojanstvo, a sve je to veoma dobro pripremljeno rukom ‘dirigenta’ koji je dobro uvježbao svoj orkestar za ovu priredbu”, navodi se u pismu upućenom Fuadu Kasumoviću.

Nogometni savez BiH je poručio kako do daljnjeg Zmajevi neće igrati u Zenici.

“Ne znamo kako, ali ćete morati bosanskohercegovačkoj javnosti , kako sportskoj tako i onoj široj, detaljno pojasniti zašto naša državna reprezentacija neće više igrati u Zenici”, navodi se u pismu.

Savez insuinira da je sve krenulo od Nogometnog kluba Čelik.

“Indikativno je da je sve krenulo prije nekoliko dana kada je u NS BiH stigao dopis iz NK Čelik u kojem se traži prethodna najava za ulazak u stadion našeg osoblja, a sve pred početak nastavka drugog kruga takmičenja UEFA Lige nacija”.

Za kraj, Savez je još jednom potvrdio da Zmajevi više neće igrati u Zenici.

“Jasno i glasno kažemo – reprezentacija Bosne i Hercegovine neće do daljnjeg igrati utakmice na stadionu Bilino Polje dok god budemo ‘dežurni krivci’ za sve loše što se desilo u prethodnom periodu sportskog života grada Zenice”, stoji u pismu kojeg je u ime Nogometnog saveza BiH potpisao generalni sekretar Adnan Džemidžić.

 « (Previous News)Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *