Evrovizija 2021 se neće odgoditi

Spread the love

Organizatori “Pjesme Evrovizije” najavili su da će se polufinale takmičenja u Roterdamu održati 18. i 20. maja iduće godine, a finale 22. maja unatoč nedoumicama u pogledu formata događaja zbog pandemije COVID-a 19.

Učešće u takmičenju iduće godine potvrdila je 41 država, tačnije iste zemlje koje su trebale nastupiti na ovogodišnjoj “Pjesmi Evrovizije”, otkazanoj zbog pandemije koronavirusa.

Evropska radiodifuzijska unija (EBU) saopćila je da razmatra četiri moguća scenarija – od relativno normalne verzije takmičenja do one u kojoj bi Nizozemska mogla biti u lockdownu. U tom bi se slučaju izvedbe odvijale bez publike uživo.

Organizatori su rekli kako vjeruju da bi u Ahoy Areni u Rotterdamu mogli biti mogući i nastupi uživo s manjim brojem publike i uz pridržavanje mjera fizičkog razmaka.

Takmičit će se predstavnici 41 zemlje, a 19 ih je onamo iduće godine odlučilo poslati izvođače odabrane za 2020. godinu.

Takmičenje za “Pjesmu Eurovizije” održat će se pod sloganom “Open up”, koji je planiran za ovogodišnje takmičenje.Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

RSS