“Crvena jabuka” promovirala album “Tvrđava”

Spread the love

Promocija novog studijskog albuma grupe „Crvena jabuka“ pod nazivom „Tvrđava“ održana je u utoraak u klubu „Aquarius Vils“ u Sarajevu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka nadležnih institucija u KS i FBiH. Organizatori promocije su bili diskografska kuća „Croatia Records“, Udruga „Libertas“ i klub „Aquarius Vils“, a moderatorica programa bila je Ivana Krstanović.

Dvadeset drugi studijski album grupe „Crvena jabuka“, koja ove godine slavi punih 35 godina postojanja, predstavili su društveni i kulturni radnik dr. sc. Marijo Pejić, autori na albumu „Tvrđava“ Dino Muharemović i Mirko Šenkovski Geronimo te lider grupe „Crvena jabuka“ Dražen Žerić – Žera.
Promocija albuma realizirana je u okviru projekta „Laboratorij ideja i umjetničkih praksi“.

„Album ‘Tvrđava’ nosi prepoznatljiv zvuk ‘Crvene jabuke’ i zapravo je dio životne priče iskrenog, emotivnog i dosljednog Sarajlije Dražena Žerića – Žere, koji i danas, jednakim žarom, sa ‘Šeherom’ u duši, uspješno, prkosno i dostojanstveno, promovira svoj grad Sarajevo na mnogobrojnim nastupima u regiji i širom svijeta“, izjavio je dr. sc. Marijo Pejić.

Većinu pjesama na novom albumu „Tvrđava“, koji je nedavno objavljen u izdanju „Croatia Recordsa“, potpisuju Mirko Šenkovski Geronimo i Dragana Kajtazović Šenkovski, a ostatak ekipe čine Dino Muharemović, Laris Pašalić, Samir Kadirić, Željko Krznarić, Dragan Spajić Gale i Miroslav Stolica. Muzičku produkciju cijelog albuma potpisuju Mirko Šenkovski Geronimo, Dražen Žerić, Laris Pašalić i Marin Meštrović.

Autori na albumu „Tvrđava“ Dino Muharemović i Mirko Šenkovski Geronimo kazali su da im je čast sarađivati s grupom „Crvena jabuka“, koja je uspjela održati uspjeh tijekom tolikog razdoblja i koja i dalje izaziva veliku pažnju publike.

„Na ovom albumu imamo petnaest pjesama. Bojan Žerić Zer0 je gost u pjesmi ‘Gloria’, Rijad Gvozden recitira u pjesmi ‘Ljeto’, a u pjesmi ‘Šta kad poljubaca nema’ gostuje Alen Hrbinić. Poznati sarajevski glumac Josip Pejaković gostuje čak na dvije, ‘Tvrđava’ i ‘Moj brate’, koju i autorski potpisuje. Kao bonus track je pjesma ‘Aleje ljubavi’, u kojoj sam gost Željku Samardžiću. Dobre pjesme uvijek nađu put do publike, a mediji samo ubrzaju taj put. Mislim da je iskrenost najbitnija. Pjesmu ‘Nebesko platno’, koja mi je posebno značajna na ovom albumu, posvetili smo našem dizajneru Davoru Papiću koji je izgubio život 2017. godine. Bio je jedan od najboljih sarajevskih grafičkih dizajnera kojem dugujemo sve omote naših albuma i plakate“, kazao je Dražen Žerić – Žera, frontman grupe „Crvena jabuka“, saopćeno je.Please follow and like us:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

RSS